Πανάκριβη μου Κύπρος… (βίντεο)

a1 115 Ειδήσεις
a1 298 Ειδήσεις

Ατέλειωτα είναι τα παράπονα των πολιτών λόγω της μεγάλης ακρίβειας που υπάρχει στον τόπο μας, και που μοιάζει να παίρνει, για χιλιάδες χαμηλόμισθους και συνταξιούχους, δραματική τροπή με την πρόσφατη αύξηση του φόρου προστιθέμενης αξίας αλλά και της τιμής των καυσίμων. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που παραπονούνται ότι πλέον δυσκολεύονται πολύ να τα βγάλουν πέρα οικονομικά… 

Κάποτε ο κόσμος δεν κοιτούσε πολύ τις τιμές. Σήμερα, τις παρατηρεί πολλές φορές, και πριν αγοράσει, ελέγχει το πορτοφόλι του, μάλλον με θλίψη. Οι απανωτές αυξήσεις, λόγω του ΦΠΑ αλλά και της ανόδου της τιμής των καυσίμων, σε συνδυασμό με το πάγωμα, εδώ και καιρό, μισθών και συντάξεων, έχουν φέρει ανησυχία και στενοχώρια σε πολλούς ανθρώπους.

Πολίτες που συναντήσαμε σήμερα, ήταν αγανακτισμένοι. Μας είπαν ότι αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα, και ότι κάθε μήνα τα πράγματα χειροτερεύουν.

Σήμερα δεύτερη μέρα της αύξησης του ΦΠΑ από δέκα πέντε % σε δέκα επτά % όσοι πολίτες βγήκαν για ψώνια ένιωσαν έντονα την νέα επιβάρυνση στον ήδη βεβαρημένο οικογενειακό προϋπολογισμό τους.

Τα ρεζερβουάρ των οχημάτων γεμίζουν σήμερα με πολύ περισσότερα χρήματα ενώ έπονται και άλλες αυξήσεις εξ αιτίας της ανόδου της τιμής του πετρελαίου διεθνώς.

Πάντως σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή του συνδέσμου υπεραγορών, Ανδρέα Χατζηαδάμου, οι ιδιοκτήτες των υπεραγορών θα καταβάλουν προσπάθεια ώστε να απορροφήσουν την αύξηση στο ΦΠΑ.

Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και ο εκπρόσωπος της ΠΟΒΕΚ Λάκης Ζωίδης ο οποίος ήταν καλεσμένος στην εκπομπή του Αντέννα Μέρα Μεσημέρι. Διαβεβαίωσε ότι τα καταστήματα ειδών ένδυσης και υπόδησης θα απορροφήσουν την αύξηση.

Πηγή: ΑΝΤ1