Από το Παραλίμνι ξεκίνησε η προεκλογική του Νικόλα Παπαδόπουλου

CEA3CF84CEB9CEB3CEBCCEB9CEBFCC81CF84CF85CF80CEBF2017 04 272C00.24.53 ΔΗΚΟ, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Νικόλας Παπαδόπουλος
CEA3CF84CEB9CEB3CEBCCEB9CEBFCC81CF84CF85CF80CEBF2017 04 272C00.24.53 ΔΗΚΟ, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Νικόλας Παπαδόπουλος

Συγκέντρωση στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη το βράδυ στο Παραλίμνι.

Η συγκέντρωση, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 26 Απριλίου στον Κηπουρικό Σύλλογο στο Παραλίμνι, αποτελούσε στην ουσία την έναρξη της προεκλογικής εκστρατείας του Προέδρου του ΔΗ.ΚΟ. για τις Προεδρικές Εκλογές του 2018.

CEA3CF84CEB9CEB3CEBCCEB9CEBFCC81CF84CF85CF80CEBF2017 04 272C00.17.04 ΔΗΚΟ, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Νικόλας Παπαδόπουλος

Σήμερα Πέμπτη, στις 16:45 το απόγευμα θα συνέλθει το Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος προκειμένου να διαμορφώσει εισήγηση για υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου στις προεδρικές εκλογές, η οποία εισήγηση θα τεθεί 45 λεπτά αργότερα (σ.σ. η συνεδρία είναι ορισμένη για τις 17:30) ενώπιον της Κεντρικής Επιτροπής προς επικύρωση.

Έχοντας ήδη εξασφαλίσει τη στήριξη της ΕΔΕΚ και του Κινήματος Αλληλεγγύη(σ.σ. προσδοκώντας σε στήριξη και από το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών) γύρω από την υποψηφιότητα του πρόεδρου του προέδρου του κόμματός τους, στο ΔΗΚΟ θέλουν να δώσουν πανηγυρικό τόνο στη σημερινή επίσημη εξαγγελία της υποψηφιότητας του Νικόλα Παπαδόπουλου.

Στο πλαίσιο αυτό, προσπάθεια της ηγεσίας του ΔΗΚΟ είναι όπως υπάρξει η μέγιστη δυνατή συμμετοχή των μελών της Κεντρικής Επιτροπής(σ.σ. ανέρχονται γύρω στα 180), αλλά πολύ περισσότερο, η απόφαση επικύρωσης της υποψηφιότητας του Νικόλα Παπαδόπουλου να ληφθεί ομόφωνα.

Σημειώνεται πως η υφιστάμενη σύνθεση της Κεντρικής Επιτροπής του ΔΗΚΟ θεωρείται ελεγχόμενη κατά περίπου 60%-70% από τον πρόεδρο του κόμματος.

Ζητούμενο, είναι όπως όλα τα υπόλοιπα μέλη του Σώματος που θεωρητικά ομιλούντες ανήκουν στην λεγόμενη εσωκομματική αντιπολίτευση, ακολουθήσουν και δεν εγείρουν οποιαδήποτε ζητήματα, ώστε να χρειαστεί η διενέργεια ψηφοφορίας.

Και αυτό, αφού μια τέτοια εξέλιξη θα αφαιρούσε από το πανηγυρικό του χαρακτήρα που θέλουν να δώσουν στην αυριανή μέρα στο ΔΗΚΟ με φόντο την επίσημη εξαγγελία της υποψηφιότητας του προέδρου τους.

CEA3CF84CEB9CEB3CEBCCEB9CEBFCC81CF84CF85CF80CEBF2017 04 272C00.17.12 ΔΗΚΟ, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Νικόλας Παπαδόπουλος

Ν.Παπαδόπουλος: Νέα στρατηγική για βιώσιμη λύση

«Το κυπριακό βρίσκεται στη χειρότερη του φάση από ποτέ, λόγω της εντεινόμενης τουρκικής αδιαλλαξίας και η θέση της πλευράς μας είναι δυσχερέστατη, λόγω της πολιτικής ανεπάρκειας και της αποτυχίας πρόληψης και αντιμετώπισης της σκληρής στάσης της τουρκικής πλευράς», είπε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος, Νικόλας Παπαδόπουλος, μιλώντας στη συγκέντρωση των στελεχών του Δημοκρατικού Κόμματος Επαρχίας Αμμοχώστου,  στο Παραλίμνι.

«Οι παράνομες και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην ΑΟΖ μας, δυστυχώς επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις και τις προβλέψεις του Δημοκρατικού Κόμματος», σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος και πρόσθεσε:

«Είχαμε προειδοποιήσει ότι με τη ψήφιση του νόμου Ακιντζί, θα ενθαρρύνουμε και θα προκαλέσουμε περαιτέρω επεκτατικότητα, προκλητικότητα και επιθετικότητα από πλευράς της Τουρκίας και δυστυχώς, αυτό διαπιστώνουμε σήμερα».

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος κάλεσε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να εξηγήσει στο λαό, πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει την τούρκικη προκλητικότητα και «πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει τις συνεχιζόμενες παραβιάσεις» και τόνισε:

«Γιατί, η δική μας εκτίμηση και διαπίστωση είναι ότι η πολιτική των γενναιόδωρων προσφορών, η πολιτική της παράδοσης και των υποχωρήσεων, η αφελής πολιτική του εξευμενισμού της Τουρκίας, έχει αποτύχει, έχει αποθρασύνει την τουρκική αδιαλλαξία».

Ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος κατέθεσε τη διαπίστωση ότι «η ελπίδα και η προοπτική για εξεύρεση λύσης στο κυπριακό, έχουν απομακρυνθεί».
«Μόνο με μία νέα στρατηγική, μπορούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια διαρκή, λειτουργική και βιώσιμη λύση του κυπριακού προβλήματος. Το Δημοκρατικό Κόμμα κατάθεσε τις προτάσεις του για τη νέα στρατηγική από τις 13 Φεβρουαρίου. Ακόμα δεν έχουν συζητηθεί. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και οι ηγεσίες του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ, δεν δείχνουν καμία διάθεση να συζητήσουν. Ο μόνος τρόπος να επιτύχουμε αλλαγή στρατηγικής και πολιτικής, είναι να επιτύχουμε την αλλαγή στη διακυβέρνηση», τόνισε ο Νικόλας Παπαδόπουλος και αναφέρθηκε στην απόφαση των κομμάτων του Ενδιάμεσου Χώρου για τις προεδρικές εκλογές.

«Η απόφαση της 24ης Απριλίου είναι ιστορική. Ο Ενδιάμεσος Χώρος έβαλε τα θεμέλια για συνεργασία με στόχο την πολιτική αλλαγή και την απαλλαγή του τόπου μας από την αποτυχημένη στρατηγική στο Κυπριακό και την αποτυχημένη διακυβέρνηση», είπε ο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο, για τις πρωτοβουλίες που ανάλαβε και για την στήριξή του προς την υποψηφιότητα του, την Πρόεδρο του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη Θεοχάρους, για την απόφασή της να αποσύρει τη δική της υποψηφιότητα και να στηρίξει τη δική του και τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών, Γιώργο Περδίκη, για την πρόθεσή του να θέσει την υποψηφιότητά του στα συλλογικά όργανα του Κινήματος.

«Με την επικύρωση από τα αρμόδια όργανα των Κομμάτων, της απόφασης, ξεκινάμε μία συλλογική προσπάθεια, στην οποία καλώ και ευελπιστώ ότι θα συμμετέχουν και η Συμμαχία Πολιτών, καθώς και άλλα κοινωνικά σύνολα και όλοι οι πολίτες που συμμερίζονται την ανάγκη για πολιτική αλλαγή. Ξεκινάμε μια συλλογική προσπάθεια που να ανταποκρίνεται στην απαίτηση των πολιτών να συνεργαστούμε όλοι με στόχο μια εναλλακτική, διεκδικητική πολιτική που θα οδηγήσει σε μια σωστή και λειτουργική λύση του Κυπριακού και σε ανάπτυξη της κυπριακής Οικονομίας με κοινωνική συνοχή. Ξεκινάμε μια συλλογική προσπάθεια που θα δώσει στον κυπριακό λαό αξιοπρέπεια, ελπίδα, προοπτική», κατέληξε ο Νικόλας Παπαδόπουλος.

CEA3CF84CEB9CEB3CEBCCEB9CEBFCC81CF84CF85CF80CEBF2017 04 272C00.17.24 ΔΗΚΟ, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Νικόλας Παπαδόπουλος

Πηγή: SotiraNews / Φιλελεύθερος / ΡΕΠΟΡΤΕΡ