Νέα μέτρα για τον αγροτικό κόσμο

a 139 Ειδήσεις
a 4605 Ειδήσεις

Ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης προήδρευσε σύσκεψης με εκπροσώπους όλων των αγροτικών οργανώσεων με θέμα την εκστρατεία ενημέρωσης και εκπαίδευσης των πολιτών και τη στήριξη των αγροτών σε θέματα γεωργίας και κτηνοτροφίας.

Μετά την συνάντηση ο Υπουργός Γεωργίας χαρακτήρισε την συνάντηση «εποικοδομητική» και είπε ότι με τις αγροτικές οργανώσεις «έχουμε συζητήσει τα σοβαρά προβλήματα που προκύπτουν στον αγροτικό κόσμο λόγω των εξελίξεων που είχαμε στον τραπεζικό τομέα».

Ο κ. Κουγιάλης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι «οι αγροτικές οργανώσεις ανησυχούν ιδιαίτερα για τις προοπτικές στήριξης των γεωργοκτηνοτρόφων».

Είπε επίσης ότι κατά την συνάντηση «έχουν συζητηθεί κάποια μέτρα για απελευθέρωση των παλαιότερων οφειλών του κράτους προς τους αγρότες ενώ έγινε συζήτηση και για κάποια μέτρα στήριξης νέων ανθρώπων ώστε να απασχοληθούν στον τομέα της γεωργοκτηνοτροφίας.

Ο Υπουργός Γεωργίας είπε ότι «θα παραμείνουμε σε στενή επαφή με τις αγροτικές οργανώσεις και ευελπιστώ ότι μέσα στις επόμενες μέρες θα έχουμε νέα μέτρα να εξαγγείλουμε».

Εκ μέρους των αγροτικών οργανώσεων συμμετείχαν στη σύσκεψη ο Γενικός Γραμματέας της ΕΚΑ Πανίκος Χάμπας, ο Βοηθός Γενικός Γραμματέας της ΠΕΚ Χρήστος Παπαπέτρου, ο Γενικός Γραμματέας του Παναγροτικού, Νεκτάριος Κάρυος, ο Πρόεδρος της Νέας Αγροτικής Κίνησης, Τάκης Χριστοδούλου και ο Γενικός Γραμματέας του Ευρωαγροτικού, Λάμπρος Αχιλλέως.

Πηγή: ΠΟΛΙΤΗΣ