Τουρκοκύπριος μηνύει τα κατεχόμενα για ξενοδοχείο… ελληνοκυπρίου!

a 182 Ειδήσεις
a 5660 Ειδήσεις

Τo Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου στη Λάρνακα, εξέδωσε χτες διάταγμα για να επιτραπεί σε Τουρκοκύπριο εργολάβο να καταχωρήσει πολιτική αγωγή για αποζημιώσεις εναντίον της Τουρκίας.

Πρόκειται για τον Gafer Curtgafer, Πρόεδρο των Τουρκοκυπρίων Εργολάβων/Εργοληπτών στα κατεχόμενα ο οποίος απαιτεί δύο εκατομμύρια στερλίνες, τα οποία έδωσε για να «αγοράσει» το κατεχόμενο ξενοδοχείο Μιμόζα στη Σαλαμίνα, ενώ έκανε έξοδα συντήρησης άλλα τρία εκατομμύρια στερλίνες μέσα στο κτίριο.

Στην εξέλιξη, διαπίστωσε ότι δεν μπορούσε να είναι «ιδιοκτήτης» του ξενοδοχείου δεδομένου ότι αυτό ανήκει σε Ελληνοκυπριακή εταιρεία με Ελληνοκύπριους μετόχους από πριν το 1974.

Η αγωγή στρέφεται εναντίον της Τουρκίας, δεδομένου ότι σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του ενάγοντος, του είπαν ότι ή «ιδιοκτήτρια εταιρεία είναι ένας οργανισμός δημόσιας ωφελείας, της λεγόμενης Τ.Δ.Β.Κ» ενώ στη πραγματικότητα ανήκει σε Ελληνοκυπριακή εταιρεία και τώρα η επίσημη Τουρκική πλευρά πήρε πίσω το ξενοδοχείο.

Ο ενάγων ισχυρίζεται ότι εξαπατήθηκε με δόλο από την λεγόμενη Τ.Δ.Β.Κ. Τo διάταγμα εξέδωσε ο πρόεδρος των Ε.Δ. Λάρνακας–Αμμοχώστου κ. Γιασεμής Γιασεμή, έπειτα από αίτηση του δικηγόρου του ενάγοντος κ. Σωτήρη Δράκου. Τώρα θα γίνει προσπάθεια επίδοσης του διατάγματος στη Τουρκική Δημοκρατία μέσω των Πρεσβειών της στην Αθήνα ή το Λονδίνο. Αν δεν γίνει αποδεκτό από Τουρκικής πλευράς, τότε θα γίνει υποκατάστατος επίδοση και θα δοθεί προθεσμία εμφάνισης.

Πηγή: ΑΛΗΘΕΙΑ