Σχέδια επιδοτούμενης απασχόλησης από το Υπ. Εργασίας

CEB1 147 Ανεργία, Ειδήσεις, Εργασία
CEB1 648 Ανεργία, Ειδήσεις, Εργασία

Το Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων έχει προκηρύξει και υλοποιεί έξι σχέδια επιδοτούμενης απασχόλησης ή κατάρτισης, με στόχο την ενεργοποίηση και την κοινωνική επανένταξη των δικαιούχων Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος (ΕΕΕ), που είναι ικανοί προς εργασία.

Στόχος του Υπουργείου και κεντρική πολιτική της Κυβέρνησης, είναι η ενεργοποίηση των ικανών προς εργασία δικαιούχων ΕΕΕ και η στήριξή τους για ένταξη στην αγορά εργασίας.

Η προσπάθεια του Υπουργείου για την επίτευξη του στόχου αυτού είναι συνεχής και τα σχέδια που έχουν προκηρυχθεί και υλοποιούνται από το Υπουργείο εστιάζονται σε τρεις κατηγορίες, δηλαδή κίνητρα σε εργοδότες και συνέργειες με τον ιδιωτικό τομέα για εργοδότηση ανέργων δικαιούχων ΕΕΕ, κατάρτιση και πρακτική εξάσκηση δικαιούχων του ΕΕΕ σε συγκεκριμένους κλάδους και επαγγέλματα για ένταξη και επανένταξη στην αγορά εργασίας, και κατάρτιση και απόκτηση δεξιοτήτων προς διευκόλυνση της επανένταξης ή της ένταξης στην αγορά εργασίας μέσω τοποθέτησης σε μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Με βάση τη Νομοθεσία που διέπει την παροχή ΕΕΕ, οποιοσδήποτε ικανός προς εργασία δικαιούχος κληθεί είτε σε εργασία είτε σε κατάρτιση και αναιτιολόγητα δεν ανταποκριθεί, παύει να είναι δικαιούχος του ΕΕΕ.

Το Υπουργείο Εργασίας σημειώνει ότι κεντρικός στόχος της κοινωνικής πολιτικής που εφαρμόζει είναι η προσπάθεια για επανένταξη όλων των ικανών προς εργασία δικαιούχων ΕΕΕ, στην αγορά εργασίας και εφαρμόζοντας την πολιτική ότι επιδοτείται η εργασία και όχι η ανεργία.

Πηγή: SigmaLive