Το ΑΚΕΛ καταδικάζει επιθέσεις εναντίον μεταναστών

a 156 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 6283 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
“Να σεβαστούμε τους αιτητές ασύλου και τους αλλοδαπούς”

Το ΑΚΕΛ με ανακοίνωση καταδικάζει τα πρόσφατα “απρόκλητα επεισόδια άγριας βίας” κατά μεταναστών, κοινοτικών και από τρίτες χώρες, στο Δασάκι Άχνας και Ξυλοφάγου, από ομάδα νεαρών… 

Καλεί, παράλληλα, ολόκληρη την κοινωνία να συμβάλει στην καταπολέμηση των ξενοφοβικών, ρατσιστικών συμπεριφορών και αυτών που τις καλλιεργούν και να αγωνιστεί για μια δημοκρατική, πολυπολιτισμική κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και βία.

Στην ανακοίνωση το ΑΚΕΛ, τονίζει ότι συμπεριφορές που προάγουν τη μισαλλοδοξία, την ξενοφοβία, το ρατσισμό και τον εθνικισμό δεν μπορεί να είναι αποδεκτές σε καμία δημοκρατική, πολυπολιτισμική κοινωνία και πρέπει να καταδικάζονται και να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά.

Η κυβέρνηση, αναφέρει, μέσα από τις διεθνείς και ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις και δεσμεύσεις, αντιμετωπίζει το ζήτημα με συγκεκριμένες πολιτικές, μέτρα διαμορφώνοντας για πρώτη φορά ολοκληρωμένη μεταναστευτική πολιτική.

Σύμφωνα με το ΑΚΕΛ, μεταξύ άλλων μειώθηκε ο αριθμός αιτητών ασύλου, μειώθηκε η έλευση άτυπων μεταναστών από τα κατεχόμενα και ο αριθμός παραχώρησης άδειας εργασίας εργαζομένων από τρίτες χώρες και βελτιώθηκε το νομικό πλαίσιο για την πάταξη της παράνομης και αδήλωτης εργασίας.

Η μετανάστευση είναι ένα ζήτημα διαχρονικά σοβαρό και πολυδιάστατο και θα πρέπει να προσεγγίζεται με ευαισθησία από ολόκληρη την κοινωνία, ιδιαίτερα μέσα σε συνθήκες οικονομικής κρίσης όπου το υφιστάμενο καπιταλιστικό σύστημα γεννά την ανεργία και την εγκληματικότητα και αναγκάζει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να εγκαταλείπουν την πατρίδα τους αναζητώντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης και εργασίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Σημειώνεται τέλος ότι τα προβλήματα δεν θα αντιμετωπιστούν με τη βία και τη ξενοφοβία αλλά με την ενίσχυση της οργάνωσης των εργαζομένων στον αγώνα ενάντια στην εκμετάλλευση των εργοδοτών και για ίση μεταχείριση.