ΣΟΚ! Νεκρό βρέφος μερικών μηνών εντοπίστηκε στο ΧΥΤΥ Κόσιης

Νεκρό βρέφος ηλικίας 3 – 4 περίπου μηνών εντοπίστηκε νεκρό στο χώρο του ΧΥΤΥ Κόσιης στην επαρχία Λάρνακας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία γύρω στις 06.55 σήμερα το πρωί υπάλληλος του ΧΥΤΥ τηλεφώνησε στον Αστυνομικό σταθμό Αραδίππου και ανέφερε ότι είχε εντοπιστεί ένα βρέφος νεκρό.

Στο ΧΥΤΥ μετέβησαν άνδρες του ΤΑΕ Λάρνακας και ιατροδικαστής.

Το βρέφος είναι γένους θηλυκού, βάρους τριών κιλών και 160 γραμμαρίων, με λίγα σγουρά μαύρα μαλλιά, ηλικίας ολίγων ημερών μέχρις ενός μηνός, με γεμάτο γάλα το πεπτικό του σύστημα και σε αρκετά μεγάλη αποσύνθεση.

Το νεκρό βρέφος εντοπίστηκε σήμερα το πρωί νεκρό στον ιμάντα επεξεργασίας αποβλήτων στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) στην Κόσιη.

Αμέσως μετά τον εντοπισμό του βρέφους ειδοποιήθηκε η αστυνομία μέλη της οποίας μετέβησαν στο χώρο. Στη σκηνή μετέβη και η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου η οποία προέβη σε αυτοψία και αργότερα στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας σε νεκροτομή επί της σωρού του βρέφους.

Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας υπαστυνόμος Χαράλαμπος Ζαχαρίου ανέφερε ότι «σήμερα γύρω στις επτά το πρωί η Αστυνομία ειδοποιήθηκε από υπαλλήλους του ΧΥΤΥ στη Κόσιη ότι εντοπίστηκε στα σκουπίδια ένα γυμνό βρέφος, γένους θηλυκού, μόλις λίγων ημερών. Η σκηνή επιθεωρήθηκε από την αστυνομία και Ιατροδικαστή και περισσότερα θα μπορούμε να πούμε μετά την νεκροψία».

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Ζαχαρίου είπε πως «το βρέφος εντοπίστηκε στον ιμάντα κατά την επεξεργασία των αποβλήτων, φαίνεται ότι κατά τη διαδικασία επεξεργασίας των αποβλήτων από διάφορους χώρους εντοπίστηκε το βρέφος».

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας ανέφερε ακόμα δεν μπορεί να εντοπιστεί από πού προερχόταν το απορριμματοφόρο όχημα εντός του οποίου βρισκόταν το βρέφος, πότε αφέθηκαν στο ΧΥΤΥ τα συγκεκριμένα απόβλητα, ούτε κατά πόσον το μωρό είναι ασιατικής, ευρωπαϊκής ή άλλης καταγωγής.

Ο Νικόλαος Σαραβελάκης Διευθυντής της Μονάδας Επεξεργασίας Απορριμμάτων στο ΧΥΤΥ Κόσιης, είπε πως «σήμερα το πρωί διαπιστώθηκε ότι κατά το ξεκίνημα της παραγωγικής διαδικασίας επισημάνθηκε νεκρό βρέφος πάνω σε μεταφορική ταινία. Οι εργαζόμενοι που είναι υπεύθυνοι για το συγκεκριμένο σημείο, δηλαδή από τον ενδελεχή οπτικό έλεγχο πριν την έναρξη της επεξεργασίας των απορριμμάτων, σταμάτησαν και ακολούθησαν τη προβλεπόμενη διαδικασία που ακολουθείται σε οποιαδήποτε περίπτωση εντοπιστεί κάτι το μη σύνηθες, δηλαδή επικίνδυνα απόβλητα, πυρομαχικά και οτιδήποτε άλλο».

Πρόσθεσε ότι «στη συγκεκριμένη περίπτωση με την επισήμανση του νεκρού βρέφους, σταμάτησε η μεταφορική ταινία και ακολουθήθηκε η συνηθισμένη διαδικασία δηλαδή ειδοποιήθηκα εγώ, ως διευθυντής της μονάδας και ακολούθως πήραμε τηλέφωνο τον Αστυνομικό Σταθμό Αραδίππου που είναι υπεύθυνος για το εργοστάσιο».

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Σαραβελάκης είπε πως δεν μπορεί να προσδιοριστεί το πότε ε και από πού μεταφέρθηκε το φορτίο με το νεκρό βρέφος στο ΧΥΤΥ αφού το εργοστάσιο ήταν κλειστό για το Σαββατοκύριακο και την αργία των Θεοφανείων και στο χώρο υποδοχής των απορριμμάτων υπήρχαν σκουπίδια αρκετών ημερών που ήταν αποθηκευμένα.

Ανέφερε ακόμα ότι «το μωρό ήταν γυμνό και στο συγκεκριμένο σημείο που επισημάνθηκε το μωρό ήταν ακάλυπτο». Είπε επίσης ότι «επειδή το συγκεκριμένο σημείο που εντοπίστηκε το μωρό βρίσκεται στην αρχή της παραγωγικής διαδικασίας, δηλαδή πριν ακόμα σχιστούν οι σακούλες» των σκουπιδιών ήταν πολύ δύσκολο το βρέφος να ήταν μέσα σε σακούλα, επαναλαμβάνοντας ότι «το μωρό ήταν γυμνό».

Γύρω στις 11.30 ολοκληρώθηκε στο νεκροτομείο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας η νεκροψία επί του βρέφους και η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου ανέφερε ότι «πρόκειται για θηλυκό βρέφος του οποίου το βάρος ανέρχεται στα τρία κιλά και 160 γραμμάρια, είναι σε αποσύνθεση γι’αυτό και δεν καθίσταται δυνατό να πούμε εάν είναι λευκό ή άλλης καταγωγής. Δεν είχε εξωτερικές κακώσεις, οι κακώσεις που έχουν γίνει είναι μεταθανάτια μάλλον πιθανών οι μηχανές να του άλεσαν το κεφάλι του και ο θάνατος πρέπει να επήλθε πέντε με επτά μέρες» πριν την ανεύρεση του.

Απαντώντας σε ερωτήσεις η κυρία Αντωνίου είπε πως «το μωρό είναι ηλικίας λίγων ημερών μέχρι ενός μηνός σύμφωνα με το μήκος και το βάρος του. Δεν υπήρχε ομφάλιος λώρος πάνω στο βρέφος και πρέπει να ήταν ζωντανό κάποιες μέρες γιατί το στομάχι του ήταν γεμάτο φαγητό, γάλα. Το πεπτικό σύστημα γενικά ήταν πλήρες, δεν μπορούμε να πούμε την αιτία θανάτου για το λόγο ότι το μωρό είναι σε αρκετά μεγάλη αποσύνθεση και αλλοιώθηκαν τα χαρακτηριστικά του, ενώ δεν μπορούμε να πούμε κατά πόσον το μωρό που ήταν γυμνό» ήταν ζωντανό όταν πετάχτηκε στα σκουπίδια.

Είπε ακόμα ότι λόγω του ότι το μωρό ήταν σε μεγάλη αποσύνθεση δεν μπορούμε να προσδιορίσουμε εάν γεννήθηκε σε κλινική ή στο νοσοκομείο, ούτε μπορούμε να πούμε οτιδήποτε από το χρώμα του δέρματος του.
Σύμφωνα με την κυρία Αντωνίου το μωρό φέρει λίγα σγουρά μαύρα μαλλιά και έχουν ληφθεί δείγματα για ιστοπαθολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις.

Η Αστυνομία έχει αρχίσει έρευνες σε κλινικές και νοσοκομεία των επαρχιών Λάρνακας και Αμμοχώστου δεδομένου ότι στο ΧΥΤΥ μεταφέρονται σκουπίδια από τις δύο αυτές επαρχίες.

Επίσης έχει αρχίσει εξετάσεις στα απόβλητα ενώ έχει συσκευάσει και παραλάβει σκουπίδια που βρίσκονταν κοντά στο νεκρό βρέφος για να προσδιοριστεί η περιοχή από όπου παραλήφθηκαν αλλά και η ημερομηνία που αφέθηκαν στο ΧΥΤΥ.

Ροη Ειδησεων

ΑΓΙΑ ΝΑΠΑ: Φυλάκιση 11 χρόνων σε 20χρονο για βιασμό

Ποινή φυλάκισης διάρκειας έντεκα ετών, επέβαλε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Αμμοχώστου, σε άντρα ηλικίας 20 ετών,…

28 Ιουνίου, 2024

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν οι ναυαγοσώστες

Σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία προχωρούν στις 25 Ιουλίου οι ναυαγοσώστες, σε σχέση με την στελέχωση…

28 Ιουνίου, 2024

Γιάννης Καρούσος στην επίσημη διαβεβαίωση του: «Ξεκινάμε δουλειά για να υλοποιήσουμε το όραμα μας»

Την επίσημη διαβεβαίωση του ενώπιον της Εφόρου Εκλογής, Βοηθό Επάρχου κυρίας Φλώρας Γεωργίου, έδωσε ο…

28 Ιουνίου, 2024

Φόνος Αγγελή: Στη φυλακή για 9 χρόνια ο 42χρονος

Σε ποινή φυλάκισης εννέα χρόνων καταδίκασε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Αμμοχώστου τον 42χρονο κατηγορούμενο για τον…

28 Ιουνίου, 2024

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διάλεξη με τίτλο «Διαχείριση Αποβλήτων – Παρόν και Μέλλον»

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η διάλεξη με τίτλο «Διαχείριση Αποβλήτων - Παρόν και Μέλλον» την Πέμπτη…

28 Ιουνίου, 2024

Διευκρινίσεις Υπουργείου Παιδείας για κινητά στα σχολεία

Σε σχέση με τη συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παιδείας και Πολιτισμού για τη χρήση κινητών…

28 Ιουνίου, 2024