Έπεσαν οι υπογραφές για έναρξη ανάπλασης του παραλιακού μετώπου Αγίας Νάπας

ayianapa pezodromos Γιάννης Καρούσος, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Χρηστάκης Τζιοβάνης
ayianapa pezodromos Γιάννης Καρούσος, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Χρηστάκης Τζιοβάνης

Tα συμβόλαια για έναρξη του πρώτου τμήματος της Α΄ Φάσης ανάπλασης του παραλιακού μετώπου Αγίας Νάπας, υπογράφηκαν χθες Δευτέρα 17 Οκτωβρίου μεταξύ του επιτυχόντα προσφοροδότη, του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως και του Δήμου Αγίας Νάπας.

Σε γραπτή ανακοίνωση αναφέρεται ότι «η Α Φάση, που αναμένεται να ξεκινήσει αρχές Νοεμβρίου, θα καλύπτει απόσταση περίπου 1500 μέτρα από το χώρο στάθμευσης στο λιμανάκι Αγίας Νάπας μέχρι την παραλία Περνέρα. Το πρώτο τμήμα της Α΄ Φάσης περιλαμβάνει 2 παιδότοπους/παιχνιδότοπους ανθόκηπο με ενδημική χλωρίδα (δέντρα και φυτά της περιοχής), αποβάθρες και εξέδρες προς και μέσα στην θάλασσα για πρόσβαση του κοινού προς το νερό, αστικό εξοπλισμό, δηλαδή παγκάκια, καλάθους αχρήστων, βρύσες πόσιμου νερού, στέγαστρα και αποδυτήρια/αποχωρητήρια».

ayianapa pezodromos2 Γιάννης Καρούσος, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Χρηστάκης Τζιοβάνης

Στη συνέχεια θα τροχιοδρομηθεί το δεύτερο τμήμα της Α΄ Φάσης το οποίο περιλαμβάνει «παρατηρητήρια της φύσης, γήπεδα με διεθνείς προδιαγραφές για beach volley, beach soccer και skate park, χώρο στάθμευσης κατά μήκους του όλου έργου όπου υπάρχει πρόσβαση από και προς το υφιστάμενο οδικό δίκτυο και δημόσια ντους».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση ο Δήμαρχος Αγίας Νάπας Γιάννης Καρούσος ανέφερε ότι «το έργο είναι το μεγαλύτερο πολεοδομικό έργο που διεκδικήσαμε και κερδίσαμε, το οποίο συμπεριελήφθη ανάμεσα στα αναπτυξιακά έργα που εξήγγειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης για την Επαρχία Αμμοχώστου, τον Αύγουστο του 2015. Στην εξαγγελία περιλαμβάνονται και οι δύο Φάσεις του έργου, το συνολικό κόστος του οποίου θα ανέλθει στα 6.5 εκατομμύρια ευρώ, δηλαδή 3,5 εκατομμύρια η Α Φάση και 3 εκατομμύρια η Β Φάση».

ayianapa pezodromos1 Γιάννης Καρούσος, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Χρηστάκης Τζιοβάνης

Σημείωσε ότι «με το έργο αυτό θα ενώσουμε με σωστό τρόπο, όλες σχεδόν τις παραλίες μας και θα δημιουργήσουμε ένα μοναδικό παραλιακό μέτωπο, το οποίο θα είναι ένας χώρος κίνησης, κοινωνικής δραστηριότητας, ψυχαγωγίας και άθλησης. Πιστεύουμε ότι το έργο θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στον εμπλουτισμό της εμπειρίας των επισκεπτών μας και του τουριστικού προϊόντος της περιοχής γενικότερα, τόσο κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής όσο και της χειμερινής περιόδου».

Ο Χριστάκης Τζιοβάννης, εκ μέρους της εταιρείας Giovanni Developers η οποία αναλαμβάνει την κατασκευή του έργου ανέφερε ότι «πρόκειται για ένα έργο το οποίο θα αναδείξει την περιοχή και συγκριτικά με το κόστος του θα δώσει τεράστια έμφαση στην Αγία Νάπα. Υπάρχει η προηγούμενη εμπειρία, αφού έχουν γίνει δύο φάσεις στην περιοχή Παραλιμνίου – Πρωταρά με πολύ θετικά αποτελέσματα».

Εξάλλου ο Χαράλαμπος Ιακώβου, Αρχιτέκτονας/Μηχανικός στο Τμήμα Πολεοδομίας και Οικήσεως και συντονιστής του έργου ανέφερε ότι «πρόκειται για ένα μεγαλεπήβολο αναπτυξιακό έργο που αφορά την αισθητική αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου. Θα είναι ένας χώρος προσβάσιμος προς όλες τις ομάδες ανθρώπων και είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να είναι φιλικό προς το περιβάλλον και να αναδεικνύει τις φυσικές ομορφιές της περιοχής».

ayianapa pezodromos3 Γιάννης Καρούσος, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, Χρηστάκης Τζιοβάνης

Πηγή: ΚΥΠΕ