Εκτός συλλογικών οργάνων του ΔΗΚΟ οι υπουργοί

a 116 Ειδήσεις
a 2677 Ειδήσεις

Δεν τίθεται θέμα συμμετοχής των υπουργών που προέρχονται από το Δημοκρατικό Κόμμα στο Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος, δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους μετά την τέλεση του ετήσιου μνημοσύνου του ιδρυτή του κόμματος Σπύρου Κυπριανού στη Λεμεσό και σχολιάζοντας το γεγονός ότι κατά τη χθεσινή συνεδρία του ΕΓ του ΔΗΚΟ δεν προσκλήθηκαν οι υπουργοί, ανέφερε ότι από τη στιγμή που το κόμμα αποχώρησε από την κυβέρνηση εξαιτίας των διαφωνιών στους χειρισμούς στο Κυπριακό και οι υπουργοί υπέβαλλαν τις παραιτήσεις τους, δεν τίθεται θέμα συμμετοχής τους στις συνεδρίες του ΕΓ.

Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για διάσπαση του ΔΗΚΟ, ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι «όποιοι ονειρεύονται κάτι τέτοιο, λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, λογαριάζουν χωρίς τον Δηκοικό κόσμο».

«Ενωμένοι», πρόσθεσε «θα προχωρήσουμε και θα συνεχίσουμε να δίνουμε τους αγώνες υπεράσπισης της Κυπριακής Δημοκρατίας γιατί γι αυτό το λόγο ιδρύθηκε το Δημοκρατικό Κόμμα»..

Κληθείς να σχολιάσει ότι κορυφαία στελέχη του κόμματος απάντησαν αρνητικά για συμπερίληψή τους στο ψηφοδέλτιο ενόψει ευρωεκλογών ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ είπε ότι δεν συζητά εικασίες και ονοματολογία.

Παράλληλα, ζήτησε να υπάρξει σεβασμός στις εσωτερικές διαδικασίες του κόμματος.

Άγνοια για τη μη πρόσκληση δηλώνει η Χρ.Ερωτοκρίτου

Νωρίτερα η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, δήλωσε άγνοια για τη μη πρόσκληση των υπουργών Πέτρου Πετρίδη, Φώτη Φωτίου και Κυριάκου Κενεβέζου στη συνεδρία του Εκτελεστικού Γραφείου. Ενδεχομένως, είπε, αυτό να έγινε επειδή το θέμα συζήτησης ήταν η πορεία του ΔΗΚΟ προς τις ευρωεκλογές και θεωρήθηκε ότι δεν τους αφορούσε.

Ταυτόχρονα σημείωσε ότι το γεγονός ότι κάποια στελέχη δεν παρέστησαν στη χθεσινή συνεδρία του ΕΓ, δεν σημαίνει ότι υπάρχουν δύο στρατόπεδα στο ΔΗΚΟ, αποδίδοντας την απουσία τους και σε επαγγελματικές ή άλλες υποχρεώσεις.

Η κ. Ερωτοκρίτου ανέφερε ότι δεν υπάρχει δυστοκία στην επιλογή των ατόμων που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο του ΔΗΚΟ για τις ευρωεκλογές. Είπε ότι γίνονται επαφές με διάφορα άτομα και πρόσθεσε ότι το ψηφοδέλτιο του κόμματος θα είναι έτοιμο μέσα στις επόμενες ημέρες.

Απέφυγε επίσης να σχολιάσει τις χθεσινές δηλώσεις της βουλευτού του κόμματος Αθηνάς Κυριακίδου, αναφέροντας απλώς ότι θα ήταν καλύτερα να γίνονταν ενώπιον των συλλογικών οργάνων.

Μ.Κυπριανού: Πάντα θα υπάρχουν διαφορετικές προσεγγίσεις

Από την πλευρά του, ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάρκος Κυπριανού, μιλώντας επίσης το πρωί στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, απέδωσε την απουσία υπουργών και στελεχών από τη συνεδρία του Εκτελεστικού στο γεγονός ότι η συζήτηση αφορούσε διαδικαστικά θέματα αναφορικά με την πορεία του κόμματος στις ευρωεκλογές.

Σε ερώτηση εάν υπάρχει ρήγμα στο κόμμα ο κ, Κυπριανού ανέφερε ότι υπάρχουν κάποιες εντάσεις που θα χρειαστεί χρόνος για να ξεπεραστούν. Πρέπει, είπε, όλοι να εργαστούμε για να ξεπεραστούν όσο το δυνατό πιο σύντομα.

Διαφωνίες και διαφορετικές προσεγγίσεις, πρόσθεσε, πάντα θα υπάρχουν. Όμως δεν πρέπει να μετατρέπονται σε κρίση.

Ο κ. Κυπριανού δήλωσε άγνοια για το ότι στη χθεσινή συνεδρία δεν προσκλήθηκαν οι υπουργοί του κόμματος.