Ασθενείς-μαϊμού για τις μεταθέσεις Διευθυντών

a 137 Ειδήσεις
a 4255 ΕιδήσειςΨεύτικα ιατρικά πιστοποιητικά παρουσιάζουν αρκετοί διευθυντές σχολείων για να μη μετατεθούν εκτός της επαρχίας τους και να παραμείνουν στην έδρα τους για να γλιτώσουν την ταλαιπωρία του…καθημερινού πήγαινε-έλα. Οι σοβαρότατες καταγγελίες περιέχονται σε επιστολή του ίδιου του Συνδέσμου τους προς την Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (ΕΕΥ), η οποία και είναι η αρμόδια για τις μεταθέσεις των εκπαιδευτικών και την οποία ο Σύνδεσμος καλεί να παρέμβει για να αντιμετωπιστεί άμεσα και οριστικά το πρόβλημα.

Παράγινε το κακό
Όπως εξηγεί στην επιστολή του προς την ΕΕΥ ο Σύνδεσμος Ελλήνων Διευθυντών Μέσης Εκπαίδευσης, τα παράπονα κοινοποίησαν σε αυτόν επηρεαζόμενοι εκπαιδευτικοί, παρουσιάζοντας μάλιστα τεκμήρια και αναφέροντας και ονόματα διευθυντών που, εκμεταλλευόμενοι την αδυναμία του νόμου, παρουσίασαν χαρτιά ότι υποφέρουν από κάποια ασθένεια που δεν τους επιτρέπει να ταξιδεύουν εκτός πόλεως.

Όπως τονίζει ο Σύνδεσμος Διευθυντών, το πρόβλημα είχε τεθεί στην ΕΕΥ και στο παρελθόν, αλλά πλέον το κακό έχει παραγίνει, καθώς τις μεταθέσεις εκτός πόλεων τις πληρώνουν οι έντιμοι και ειλικρινείς εκπαιδευτικοί. «Υπάρχει απάτη, υπάρχουν ψεύτικα χαρτιά για ασθενείς που δεν είναι ή που θυμήθηκαν ότι είναι, μόλις πήραν προαγωγή στη θέση του Διευθυντή», αναφέρει.

Και ψεύτικη έδρα
Στην ίδια επιστολή ο Σύνδεσμος επισημαίνει ακόμη ότι υπάρχουν και πολλοί εκπαιδευτικοί, όχι μόνο διευθυντές, που για χρόνια δηλώνουν ψεύτικη έδρα για να μαζεύουν μονάδες και να μη μετατίθενται ποτέ. Ζητά γι’ αυτό από την ΟΕΛΜΕΚ να μιλήσει και να μην συγκαλύπτει αυτές τις περιπτώσεις, καθώς η αποσιώπηση της απάτης δεν αποτελεί συναδελφική αλληλεγγύη.

Πηγή: Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»