Μονόδρομος η συνεργασία του ενδιάμεσου χώρου

a 415 Ειδήσεις
a 7416 Ειδήσεις
Το ζητούμενο ήταν να αποδείξουν πως με ειλικρίνεια και αξιοπιστία αρχίζουν τις διεργασίες για τη σύμπηξη τρίτου πόλου για τις προεδρικές εκλογές. Οι ηγεσίες των πολιτικών δυνάμεων του ενδιάμεσου χώρου ομοφώνησαν ότι η συνεργασία τους είναι μονόδρομος, εάν δεν θέλουν να είναι ουραγοί των εξελίξεων όπως και να μη βρεθούν ενώπιον του «εκβιαστικού διλήμματος» Αναστασιάδης ή Χριστόφιας… 

Ο Μάριος Καρογιάν, που φιλοξένησε στα κεντρικά γραφεία του ΔΗΚΟ τη συνάντηση, εξέπληξε θετικά τους συνομιλητές του αφού καθόρισε το τοπίο με πρότασή του για συγκρότηση διακομματικής επιτροπής, η οποία θα επιφορτισθεί με την ετοιμασία προγραμματικής διακήρυξης και δεύτερη εισήγησή του για καθορισμό κριτηρίων για την επιλογή του προεδρικού υποψηφίου.

Η κίνησή του διασκέδασε επιφυλάξεις και προβληματισμούς ως προς τις προθέσεις του για την υπό διαμόρφωση συνεργασία για την αναμέτρηση του 2013, αφού τα κόμματα αυτό ζητούσαν να είναι το μήνυμα που θα έστελναν μετά την πρώτη τους συνάντηση. Η συγκρότηση συντονιστικού οργάνου να γίνει πριν από το Πάσχα και αμέσως μετά θα πιάσουν δουλειά για το περίγραμμα προτάσεων.

Στα βαθιά για υποψηφίους θα μπουν μετά τις γιορτές του Πάσχα, κι αφού προηγηθεί επιστημονική έρευνα για τα κριτήρια και την εκλεξιμότητα του προεδρικού υποψηφίου. Ο Μ. Καρογιάν πάντως άφησε ανοιχτή την προοπτική για ευρύτερη συνεννόηση, πέραν του ενδιάμεσου, που να καταλήξει σε ισχυρό συνασπισμό εξουσίας.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ