Επικίνδυνο σταφιδάκι στην αγορά

a 45 Ζωή, Φαγητό
a 304 Ζωή, Φαγητό

Σταφιδάκια τα οποία περιέχουν διοξείδιο του θείου χωρίς αυτό να αναγράφεται στη συσκευασία τους και σε ποσοστό που υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπτό από τη νομοθεσία, όριο, εντόπισαν οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας στην κυπριακή αγορά.

 Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, μετά από εργαστηριακές εξετάσεις στα διαπιστευμένα εργαστήρια του Γενικού Χημείου του Κράτους, έχει διαπιστωθεί ότι οι σταφίδες, οι οποίες φέρουν τις εμπορικές ονομασίες «Karseras Supermarket» και «Karmi» περιέχουν διοξείδιο του θείου, η παρουσία του οποίου δεν αναγράφεται στη σήμανσή τους.

Επιπλέον, όσον αφορά το σταφιδάκι με την εμπορική επωνυμία «Karseras Supermarket», το ποσοστό του διοξειδίου του θείου που έχει ανιχνευθεί σε αυτό, υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπτό από τη νομοθεσία, όριο.

Σημειώνεται ότι οι Υγειονομικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Υγείας έχουν ήδη ενημερώσει σχετικά τις εταιρείες που συσκευάζουν και διακινούν τα εν λόγω προϊόντα στην κυπριακή αγορά, με οδηγίες για άμεση ανάκληση/απόσυρσή τους από την αγορά.

Επειδή, όμως, ενδέχεται κάποια ποσότητα των πιο πάνω προϊόντων να βρίσκεται ήδη στην κατοχή καταναλωτών, αυτοί καλούνται όπως επιστρέψουν στους χώρους απ’ όπου έχουν αγοράσει το σταφιδάκι με την εμπορική επωνυμία «Karseras Supermarket» που βρέθηκε να υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπτό από τη νομοθεσία όριο του διοξειδίου του θείου και να μην το καταναλώσουν.

 Όσον αφορά το προϊόν με την εμπορική επωνυμία «Karmi», στο οποίο, ενώ το διοξείδιο του θείου που ανευρέθηκε δεν υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπτό όριο, αυτό δεν αναγράφεται στη συσκευασία. Σημειώνεται ότι αυτό επηρεάζει μόνο τους καταναλωτές που παρουσιάζουν αλλεργική αντίδραση στην κατανάλωση διοξειδίου του θείου, οι οποίοι προτρέπονται όπως αποφύγουν να το καταναλώσουν και να το επιστρέψουν στους χώρους από όπου το έχουν αγοράσει.


 Πηγή:Sigma Live