Πυρίλλης: «Σχεδιασμένη αποτροπή μεταφοράς Κυβ. Υπηρεσιών στην επ. Αμμοχώστου»

Τις ανησυχίες του για την προσπάθεια αποτροπής των Κυβερνητικών Υπηρεσιών στην επαρχία Αμμοχώστου εξέφρασε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, Θεόδωρος Πυρίλλης.

Ο κ. Πυρίλλης ανέφερε σε δηλώσεις του ότι η απώλεια της Αμμοχώστου το 1974 έφερε τον παραγκωνισμό των δήμων και κοινοτήτων της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου, μίας επαρχίας που όπως είπε στερήθηκε κρατικών κονδυλίων, διοικητικών υπηρεσιών και επαρχιακής υπόστασης.

Επιτέλους, όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα με την Κυβέρνηση Νίκου Αναστασιάδη, αποδόθηκαν στην Επαρχία όσα της αναλογούν, ενώ αντιμετωπίζεται ισότιμα στον διαμοιρασμό κονδυλίων, την αναγνώριση ως προσωρινό αστικό κέντρο, και τη μεταφορά των επαρχιακών διοικητικών υπηρεσιών.

Σημείωσε ωστόσο πως «οι πολέμιοι της ελεύθερης επαρχίας, αγωνίζονται σθεναρά είτε στη Βουλή είτε στους διαδρόμους κάποιων κρατικών υπηρεσιών, είτε στις εφημερίδες, για ματαίωση της μεταφοράς των διοικητικών Υπηρεσιών Κτηματολογίου και Πολεοδομίας στην Αμμόχωστο.

Παράλληλα, ο κύριος Πυρίλλης, εξαπέλυσε τα βέλη του κατά βουλευτών της επαρχίας Αμμοχώστου, οι οποίοι όπως είπε απέχουν από αυτή την προσπάθεια για την επαρχία, και θέλουν να κρατήσουν τις κρατικές υπηρεσίες στη Λάρνακα με την ανάλογη ταλαιπωρία που υφίσταται τόσα χρόνια ο κάθε κάτοικος της ελεύθερης Αμμοχώστου.

Στις δηλώσεις του ο Δήμαρχος Παραλιμνίου, φαίνεται να «φωτογραφίζει» τον Βουλευτή του ΔΗΚΟ, Ζαχαρία Κουλία και τη Βουλευτή του ΑΚΕΛ, Σκεύη Κούτρα-Κουκουμά και τις έντονες αντιδράσεις τους που εξέφρασαν κατά τη συνεδρία της επιτροπής Ελέγχου της Βουλής για το θέμα της ενοικίασης του κτηρίου στο Παραλίμνι.

SotiraNews