Επί ποδός η Αστυνομία για τις κροτίδες ενόψει Πάσχα

Το Πάσχα πλησιάζει και η Αστυνομία βρίσκεται επί ποδός με στόχο τη διαφώτιση σ’ ότι αφορά τη χρήση κροτίδων και πυροτεχνημάτων. Βασικός σκοπός είναι η πρόληψη και καταπολέμηση του φαινομένου της χρήσης, κατοχής και εμπορίας κροτίδων κατά την περίοδο των γιορτών του Πάσχα, αφού αυτές τις μέρες τα κρούσματα αυτά αυξάνονται κατακόρυφα. Επίσης στοχεύει στην ευαισθητοποίηση του κοινού και την έμπρακτη συμβολή και ενεργό συμμετοχή όλων των αρμόδιων φορέων στην πάταξη της επικίνδυνης και παράνομης αυτής συνήθειας.

Μέσα στο πλαίσιο της εκστρατείας, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τις 10 Μαΐου, 2016 πραγματοποιούνται διαλέξεις σε συνεργασία με τις τοπικές, εκκλησιαστικές και σχολικές αρχές σε σχολεία, κέντρα νεότητας και άλλους χώρους συγκέντρωσης της νεολαίας. Στόχος των διαλέξεων είναι να ενημερωθούν οι νέοι για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από την ενασχόληση τους με τις κροτίδες τόσο για την σωματική ακεραιότητα των ιδίων αλλά και άλλων πολιτών.

Επιπρόσθετα, ενημερώνονται σχετικά ιδιοκτήτες υποστατικών κυνηγετικών ειδών, περιπτερούχοι και καταστηματάρχες στους οποίους τονίζεται η ποινική ευθύνη που έχουν σύμφωνα με τις πρόνοιες της σχετικής νομοθεσίας.

Μέσα στο πλαίσιο της εκστρατείας η Αστυνομία εντείνει τις προσπάθειές της, για εντοπισμό και σύλληψη προσώπων που παράνομα εισάγουν, κατέχουν, πωλούν, κατασκευάζουν ή χρησιμοποιούν κροτίδες ή οτιδήποτε άλλο, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την κατασκευή κροτίδων.

Κατά τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας θα εντατικοποιηθούν οι αστυνομικές περίπολοι, κυρίως έξω από τους Ιερούς Ναούς και θα παρευρίσκονται ένστολοι αστυνομικοί στις εκκλησίες, με αποκορύφωμα τη γιορτή της Ανάστασης, όπου θα αστυνομευθούν οι περισσότεροι ναοί των πόλεων και της υπαίθρου.

“Ως Αστυνομία, κάνουμε έκκληση κυρίως στα νεαρά πρόσωπα, να αποφύγουν την κατασκευή και χρήση κροτίδων. Γιατί η ζωή και η σωματική ακεραιτότητα τόσο των ιδίων όσο και των γύρω τους αξίζει πολύ περισσότερα από τον κρότο μιας στιγμής”, αναφέρει η Δύναμη.

Ροη Ειδησεων

Θεόδωρος Πυρίλλης: “Δε χρωστάω τίποτα σε κανένα κόμμα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καλεσμένος στην εκπομπή Famagusta Talks με τη Γαβριέλλα Ζάρτηλα. Μιλάει…

18 Μαΐου, 2024

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024