Γυναίκα μπήκε με όπλο στο Γραφείο Ευημερίας στη Λάρνακα

Οι χθεσινές απειλές που δέχθηκαν λειτουργοί του Γραφείου Ευημερίας στη Λάρνακα από ένοπλη γυναίκα, ήταν η αφορμή για την αυθόρμητη ημίωρη στάση εργασίας, στην οποία κατήλθε στις 11 το πρωί το προσωπικό των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας σε παγκύπρια βάση. Οι λειτουργοί διαμαρτύρονται για τα ελλιπή μέτρα προστασίας του προσωπικού.

Σύμφωνα με την Αστυνομία χθες γύρω στις 11:25 το πρωί γυναίκα 29 χρόνων από τη Λάρνακα μετέβη στο Επαρχιακό Γραφείο Ευημερίας, το οποίο εκείνη την ώρα ήταν γεμάτο κόσμο και υπό την απειλή αεροβόλου όπλου, το οποίο ανήκει στο πατέρα της, ζήτησε από την υπάλληλο υποδοχής να δει την Διευθύντρια του Γραφείου προκειμένου να της δώσει χρήματα γιατί όπως ανέφερε, δεν είχε καθόλου.

Η υπάλληλος υποδοχής σήμανε συναγερμό, ο κόσμος που βρισκόταν στο χώρο μετακινήθηκε με ασφάλεια σε άλλα γραφεία, ενώ η γυναίκα ύστερα από την επέμβαση άνδρα υπαλλήλου πείστηκε να αποχωρήσει από το κτίριο. Τα μέλη της Αστυνομίας που έφτασαν στη σκηνή για να επιληφθούν του περιστατικού δεν πρόλαβαν τη γυναίκα η οποία είχε φύγει από την περιοχή οδηγώντας το αυτοκίνητο της.

Οι αστυνομικοί, μετά από υποδείξεις ατόμων που βρέθηκαν έξω από το κτίριο και είδαν τη γυναίκα να μπαίνει στο αυτοκίνητο της με το αεροβόλο όπλο, ακολούθησαν την πορεία της και επανειλημμένα της υπέδειξαν να σταματήσει.

Η γυναίκα όχι μόνο δεν σταμάτησε αλλά οδήγησε το αυτοκίνητο της και προσέκρουσε στο υπηρεσιακό όχημα της Αστυνομίας, με αποτέλεσμα να προκληθούν ελαφρές ζημιές και στα δύο οχήματα.

Οι αστυνομικοί κατάφεραν τελικά να ανακόψουν το αυτοκίνητο της γυναίκας παρά το κυκλικό κόμβο της Φανερωμένης στη Λάρνακα και να την συλλάβουν. Η 29χρονη οδηγήθηκε στο ΤΑΕ Λάρνακας και εναντίον της η Αστυνομία εξετάζει υποθέσεις για απειλή βιαιοπραγίας, παράνομη κατοχή αεροβόλου όπλου και πρόκληση τροχαίου δυστυχήματος.

Η γυναίκα διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και ακολούθως μεταφέρθηκε στο Ψυχιατρείο Αθαλάσσας όπου κρατήθηκε για νοσηλεία.

Μετά τις απαραίτητες έρευνες και εξετάσεις της Αστυνομίας για το περιστατικό, ο φάκελος της υπόθεσης αναμένεται να σταλεί στον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας προκειμένου να αποφασίσει για τα περαιτέρω.

H Πρόεδρος του Κλάδου Υπαλλήλων των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας, Κάλια Χριστοδούλου, ανέφερε ότι το χθεσινό περιστατικό δεν είναι το πρώτο, καθώς πολλές φορές οι εργαζόμενοι έχουν γίνει θύματα επίθεσης, είτε λεκτικής είτε σωματικής. «Είμαστε οι λειτουργοί της πρώτης γραμμής, οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης φτάνουν πρώτα σ’ εμάς», πρόσθεσε.

Η κα Χριστοδούλου ανέφερε ότι η σημερινή στάση εργασίας ήταν αυθόρμητη, προσθέτοντας πως τα αιτήματα του κλάδου σε ότι αοφρά την ασφάλεια θα τεθούν στους αρμοδίους.

Υπέδειξε ότι υπάρχει ανάγκη να ξαναμελετηθούν οι κανόνες ασφαλείας και το θέμα ύπαρξης φρουρών ασφαλείας. Δεν απέκλεισε μάλιστα το ενδεχόμενο δυναμικών μέτρων στο μέλλον, εάν αυτό καταστεί αναγκαίο.

Πηγή: SigmaLive

Ροη Ειδησεων

Θεόδωρος Πυρίλλης: “Δε χρωστάω τίποτα σε κανένα κόμμα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καλεσμένος στην εκπομπή Famagusta Talks με τη Γαβριέλλα Ζάρτηλα. Μιλάει…

18 Μαΐου, 2024

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024