Ένας στους δέκα μαθητές χρειάζεται στήριξη για πρόγευμα

a 151 Ειδήσεις
a 5627 Ειδήσεις

10% των μαθητών στη Δημοτική εκπαίδευση χρειάζονται στήριξη για πρόγευμα, όπως προκύπτει από στοιχεία που δόθηκαν στην επιτροπή Παιδείας της Βουλής στην παρουσία του αρμόδιου υπουργού Παιδείας Γιώργου Δημοσθένους. Σε δηλώσεις του ο υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι το υπουργείο έχει σχεδιασμό και καθόρισε με πολλή σοβαρότητα τις διαδικασίες που ακολουθούνται με διακριτικότητα με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Έγινε χαρτογράφηση τόνισε ο κύριος Δημοσθένους και τώρα διασταυρώνονται τα στοιχεία για να διαφανεί ποιοι και πως θα καλυφθούν οι ανάγκες στήριξης των παιδιών. Όπου χρειαστεί πρόσθετη στήριξη, ειδικά για το κονδύλι για τη μαθητική πρόνοια, αυτό αυξήθηκε από 60 στις 300 χιλιάδες ευρώ.

Θα προσφέρονται προγεύματα στους μαθητές που τα έχουν ανάγκη μόνο μέσω των κιλικίων, για να διασφαλιστεί η διακριτικότητα. Το θέμα είπε, δε θα πρέπει να απασχολήσει μόνο το υπουργείο παιδείας, αλλά και άλλα συναρμόδια υπουργεία. Το Υπ. Παιδείας δε στέκεται μόνο στη στήριξη των παιδιών εντός των σχολικών μονάδων.

Σε καμία περίπτωση θέλουν να στείλουν μηνύματα πανικού ότι δε μπορεί το υπουργείο να διαχειριστεί ζητήματα που αφορούν τους μαθητές. Οι φορείς που συνεργάζονται με το υπουργείο είναι πολλοί, όπως οι σύνδεσμοι γονέων, η εκκλησία, ο ερυθρός σταυρός, οι σχολικές εφορίες κ.λ.π. έχει την άποψη ότι με τον τρόπο που το χειρίζονται, μπορούν να αντιμετωπίσουν το θέμα.

Ο Πρόεδρος της επιτροπής Παιδείας Νίκος Τορναρίτης υπέδειξε την αναγκαιότητα , να δημιουργηθεί ένα δίκτυ προστασίας για τους μαθητές που μπορεί να μην έχουν ακόμα και ένα πρόγευμα. Εξέφρασε την ελπίδα, όλοι οι φορείς να συνεισφέρουν, για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός.

Πηγή: SigmaLive