Στις Κεντρικές Φυλακές οδηγήθηκε ο αναισθησιολόγος από το Παραλίμνι

a 325 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 6455 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
Εξακολουθεί να παρενοχλεί και να απειλεί τα θύματα

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο το οποίο συνήλθε χθες στο Δικαστικό Μέγαρο της Λάρνακας, αποφάσισε όπως ο 43χρονος ιατρός -βελονιστής από το Παραλίμνι που κατηγορείται για βιασμό πελατισσών του, παραμείνει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές, καθ’ όλη τηδιάρκεια της δίκης του… 

Στην απόφασή τους, ο Πρόεδρος Χαρ. Πογιατζής και οι Πάρεδροι Λ. Καλογήρου και Θ. Θωμάς αναφέρθηκαν στα γεγονότα της ενώπιον τους υπόθεσης του κατηγορούμενου, ο οποίος αντιμετωπίζει 22 κατηγορίες για σεξουαλική παρενόχληση κατά τους μήνες Φεβρουάριο μέχρι τον Οκτώβριο του 2011 στο ιατρείο του στο Παραλίμνι. Σε έξι περιπτώσεις φέρεται ότι βίασε δύο από τις ασθενείς του, ενώ αυτές ήταν σε νάρκωση.

Μετά από παράπονο μίας εκ των μαρτύρων επί του κατηγορητηρίου ότι ο κατηγορούμενος προσπάθησε στις 22 Μαΐου να την εκφοβίσει, αυτή έδωσε θεληματική κατάθεση στην Αστυνομία και η Κατηγορούσα αρχή ζήτησε να παραμείνει υπό κράτηση καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδίκασης της υπόθεσης.

Στην απόφαση του Μόνιμου Κακουργιοδικείου γίνεται αναφορά και σε έναν άλλο μάρτυρα κατηγορίας, ιατρό-χειρούργο, κουμπάρο του κατηγορούμενου και με τον οποίο αναγκάσθηκε να διακόψει κάθε επαφή με οδηγίες του δικηγόρου του εφ’ όσον είναι μάρτυρας κατηγορίας.

Αυτός ο μάρτυρας φέρεται ότι είπε στην παραπονούμενη «ο Ευσταθίου θα σε προσβάλει τόσο πολύ -κατά τη δίκη- που θα σε κάνει να πέσεις από το παράθυρο του Κακουργιοδικείου». Στην απόφαση του Μόνιμου Κακουργιοδικείου γίνεται αναφορά στους ισχυρισμούς του κατηγορούμενου ότι δεν παρενόχλησε την παραπονούμενη στις 22 Μαΐου και ότι απλώς σταμάτησε για να ουρήσει κάτω από υπέργεια διάβαση του αυτοκινητόδρομου Αγίας Νάπας-Δεκέλειας-Λευκωσίας και δεν είδε την παραπονούμενη που τον προσπέρασε. Και ούτε της απηύθυνε πως «θα λάμψει η αλήθεια στο τέλος».

Συνεχίζοντας το Σώμα αποφάνθηκε ότι στο παρόν στάδιο δεν προχωρεί σε διαπιστώσεις και δεν εξετάζει την αξιοπιστία για τους ισχυρισμούς είτε της Κατηγορούσας Αρχής είτε της υπεράσπισης του κατηγορούμενου για το σύνολο της υπόθεσης.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ