Η “νέα εποχή” της Εθνικής

ΜΕ ΝΕΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥΣ ΜΑΣΤΡΟΥ ΚΑΙ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΘΗΚΕ: Η πρώτη κλήση της εθνικής ομάδας, μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών της, περιελάμβανε νέα πρόσωπα, τους Χριστάκη Μάστρου και Γιώργο Βασιλείου… Περιελάμβανε επίσης τους νεαρούς Μυτίδη, Σιέλη, Σταύρου, Αγγελή, Χαραλάμπους και Γιώργο Ττόφα. Ο τελευταίος στάθηκε άτυχος, αφού αντιμετωπίζει τραυματισμό και δεν θα μπορέσει να βρίσκεται στη διάθεση του Νιόμπλια. Για τους υπόλοιπους, η φιλική αναμέτρηση με τη Σκοτία την ερχόμενη Παρασκευή θα αποτελέσει μια μεγάλη ευκαιρία για να αποδείξουν ότι μπορούν ν’ ανταπεξέλθουν στη πρόκληση της φανέλας με το εθνόσημο.

Το «νέο αίμα»
Η Εθνική χρειάζεται περισσότερο από ποτέ το νέο αίμα. Η προσθήκη του Μάστρου στην τριάδα των τερματοφυλάκων δείχνει μια πρώτη πρόθεση και του ομοσπονδιακού τεχνικού να δώσει κίνητρα σε όλους τους Κύπριους ποδοσφαιριστές πως η πόρτα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος είναι ανοιχτή γι’ αυτούς.
«Είναι η πρώτη μου κλήση και είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό. Θα δουλέψω σκληρά στις προπονήσεις για να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και ελπίζω πως όλα θα πάνε καλά», είπε στις πρώτες του δηλώσεις ο 23χρονος Χριστάκης Μάστρου.

«Οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές είναι είδος προς εξαφάνιση. Είναι μεγάλο κίνητρο για εμάς που παίζουμε στην πρώτη κατηγορία να γνωρίζουμε ότι μπορούμε να διεκδικήσουμε μια θέση στην εθνική ομάδα», υπογράμμισε ο τερματοφύλακας της Αναγέννησης.

Χτες, στην πρώτη προπόνηση απόντες ήταν όσοι ποδοσφαιριστές θα αγωνίζονταν στις αναμετρήσεις Ανόρθωσης-Ερμή και Άρη-ΑΕΚ. Θα ενσωματωθούν σήμερα το απόγευμα στην προετοιμασία. Η απόφαση του Νιόμπλια να μην καλέσει ποδοσφαιριστές όπως τους Οκκά, Κωνσταντίνου, Μακρίδη, Πουρσαιτίδη και Χαραλαμπίδη, όχι επειδή δεν τους υπολογίζει αλλά για να τους δώσει χρόνο αποφόρτισης, δείχνει όμως και τις άμεσες προθέσεις του. Οι «τομές» που όλοι αναμένουν μπορούν να φανούν σε ένα μικρό πρώτο δείγμα στην αναμέτρηση με τη Σκοτία. Και θα είναι μια πρόσκληση-πρόκληση για όλους τους νεαρούς να δείξουν τον απαιτούμενο ζήλο και προσήλωση. Για να αποδείξουν ότι η Εθνική μπορεί να προσβλέπει σε μια νέα εποχή… Πηγή: ΣΗΜΕΡΙΝΗ