Οι “μικροί ρεμπέτες” του Ολοήμερου Σχολείου Σωτήρας κλέβουν τις εντυπώσεις!

a1 14
a1 108

Μία πρόσκληση για εμφάνιση στην ζωντανή εκπομπή “Ναι Μαζί Μπορούμε” της Χριστιάνας Αριστοτέλους και διάφορες άλλες συμμετοχές όπως η επικείμενη εμφάνιση στον φετινό Κατακλυσμό της Αγίας Νάπας ή και στην πρόσφατη συναυλία Αλληλεγγύης της Ιεράς Μητρόπολης Κωνσταντίας-Αμμοχώστου, δεν μπορεί παρά να σημαίνει πως η Νεανική Χορωδία του Ολοήμερου Σχολείου Σωτήρας (Γ’ Δημοτικού) έχει καταφέρει μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο να κλέψει τις εντυπώσεις παγκύπρια!

Η χορωδία αυτή αποτελείται κατά κύριο λόγο από μαθητές του Ολοήμερου Γ’ Δημοτικού Σχολείου Σωτήρας αλλά φιλοδοξεί να συγκεντρώσει και μαθητές που αποφοιτούν από το Σχολείο. Η δημιουργία της προήλθε από την αγάπη του Συνδέσμου Γονέων για τη μουσική και από το όραμά του για τη δημιουργία ενός μουσικού συνόλου που θα απασχολεί τα μικρά παιδιά.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Γονέων, κ. Γιώργος Δημητρίου ανέλαβε τη διεύθυνση της Χορωδίας αφιλοκερδώς και εντελώς εθελοντικά εμπνέοντας, παράλληλα, τους μικρούς χορωδούς με τις γνώσεις του για την ελληνική “καλή” μουσική.

Τα παιδιά, αυτό τον καιρό, παρουσιάζουν ένα πλήρες πρόγραμμα με τα καλύτερα ελληνικά ρεμπέτικα τραγούδια. Ήδη η Χορωδία έχει εμφανιστεί στο πρόγραμμα εκδηλώσεων της Τσικνοπέμπτης του Δήμου Παραλιμνίου, στη διάλεξη για τους όγκους του Θυρεοειδούς του Δήμου Σωτήρας με τον δόκτορα Κρίνο Τροκκούδη αλλά και στη μεγάλη συναυλία αλληλεγγύης που διοργάνωσε πρόσφατα η Ιερά Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου σε συνεργασία με τους δήμους και της κοινότητες της επαρχίας.

Οι επιτυχίες, όμως, της χορωδίας δεν σταματούν εδώ. Οι μικροί ρεμπέτες αποτελούν “μήλον της έριδος” αφού έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν στην τηλεοπτική εκπομπή του MEGA “Ναι, Μαζί Μπορούμε” με παρουσιάστρια τη Χριστιάνα Αριστοτέλους την ερχόμενη Παρασκευή, 14 Ιουνίου.

Επίσης, θα συμμετάσχουν την Κυριακή, 23 Ιουνίου στο Φεστιβάλ του Κατακλυσμού της Αγίας Νάπας, όπου στις 8 το βράδυ θα ανοίξουν τη συναυλία της ελληνίδας τραγουδίστριας Γλυκερίας.

Τέλος, δε θα μπορούσαν να απουσιάσουν από εκδήλωση του Δήμου Σωτήρας, αφού στις 26 Ιουλίου, θα ανεβάσουν στο παραλιακό αμφιθέατρο της Αγίας Θέκλας μια παράσταση με τα μεγαλύτερα ελληνικά ρεμπέτικα τραγούδια.

DSC 1889
SotiraNews.com