Δερύνεια: Καταδικάζει το άνοιγμα της κατεχόμενης παραλίας της

a 6 Ειδήσεις, Κατεχόμενα, Ψευδοκράτος
a 89 Ειδήσεις, Κατεχόμενα, Ψευδοκράτος

Ο Δήμος Δερύνειας με σημερινή του ανακοίνωση καταδικάζει οποιεσδήποτε ενέργειες γίνονται από την τουρκοκυπριακή πλευρά για διάνοιξη μέρους της παραλίας της περίκλειστης περιοχής της Αμμοχώστου κοντά στην κατεχόμενη παραλία της Δερύνειας.

Σε μια περίοδο που η απογοήτευση του κόσμου για τη μη επίτευξη λύσης είναι μεγάλη, αναφέρεται στην ανακοίνωση, τέτοιες ενέργειες μεγαλώνουν την απόσταση που μας χωρίζει από μια βιώσιμη και λειτουργική επίλυση του κυπριακού προβλήματος.

Ας επιδείξουμε Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, πόσο πολύ επιθυμούμε την επανένωση της πατρίδας μας, προστίθεται στην ανακοίνωση του Δήμου Δερύνειας, και ας αντιταχθούμε όλοι μαζί στην προκλητική αυτή ενέργεια του «δήμου» Αμμοχώστου. Ως τοπική αρχή θα προσπαθήσουμε να συμβάλουμε στη διαφύλαξη της σταθερότητας, της ειρήνης και της αλληλεγγύης στον τόπο μας, στο μέτρο των δυνατοτήτων μας. Τέτοιου είδους ενέργειες μόνο αγανάκτηση, δυσφορία και απογοήτευση επιφέρουν στον κυπριακό λαό και δεν συμβάλλουν στην προώθηση της ειρηνικής συμβίωσης μεταξύ των δύο κοινοτήτων.

Αυτές τις μαύρες μέρες επανέρχονται στη μνήμη μας οι πίκρες του 1974, οι οποίες θα πρέπει να αποτελέσουν το παράδειγμα προς αποφυγή λανθασμένων χειρισμών του παρελθόντος.

Ας αποδείξουμε όλοι μαζί, καταλήγει η ανακοίνωση του Δήμου Δερύνειας, ότι επιθυμούμε να ζήσουμε σε μια Κύπρο απαλλαγμένη από συρματοπλέγματα και σημεία ελέγχου, αντιδρώντας σ’ αυτή την απαράδεκτη ενέργεια που πλήττει τις προσπάθειες εμπέδωσης εμπιστοσύνης μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων.

Πηγή: ΚΥΠΕ