Χτύπημα στην παράνομη παγίδευση πουλιών

a 68 Βρετανικές Βάσεις, Ειδήσεις, Κυνήγι
Οι Βρετανικές Βάσεις ανακοίνωσαν ότι έχουν αφαιρέσει περίπου 100 φρεσκοφυτεμένες ακακίες από την περιοχή του Πεδίου Βολής στην Πύλα, τρεις μέρες αφότου εντοπίστηκαν.

a 511 Βρετανικές Βάσεις, Ειδήσεις, Κυνήγι

Σε ανακοίνωσή τους, αναφέρουν ότι η αφαίρεση των φυτών είναι ένα ακόμη πλήγμα στην παγίδευση πουλιών, αφού φυτεύθηκαν στην περιοχή με στόχο να αποκρύψουν τα δίχτυα που τοποθετήθηκαν για παγίδευση αποδημητικών πουλιών.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, οι άνδρες των Βάσεων αφαίρεσαν επίσης μεταλλικούς στύλους που χρησιμοποιούνταν για να κρατούν τα δίχτυα.

Οι Βρετανικές Βάσεις και η Αστυνομία των Βάσεων έχουν αρχίσει έρευνες για να διαπιστώσουν ποιοι φύτευσαν όλες τις ακακίες. Η Ομάδα Δράσης της Αστυνομίας ενάντια στην παγίδευση πουλιών θα συνεχίσει τις νυκτερινές επιχειρήσεις για να σταματήσει, όπως αναφέρει, αυτήν την παράνομη δραστηριότητα.

Ο Εκπρόσωπος των Βρετανικών Βάσεων Σιον Τάλι δήλωσε ότι η ενέργεια των Βάσεων στέλλει ένα ηχηρό μήνυμα, πως οι Βάσεις παραμένουν δεσμευμένες στην αφαίρεση παράνομων φυτών από τις Κυρίαρχες Βρετανικές Βάσεις, σημειώνοντας ότι μοναδικός στόχος της τοποθέτησης των φυτών ήταν για να βοηθηθεί η παράνομη παγίδευση πουλιών.

Ανέφερε ότι η εξάλειψη της παράνομης παγίδευσης πουλιών και η προστασία του περιβάλλοντος παραμένει κυρίαρχη προτεραιότητα των Βάσεων.

Παράλληλα, είπε ότι η παγίδευση πουλιών είναι παράνομη πράξη σε όλη την Κύπρο και οι Βάσεις δεν πρόκειται να δεχθούν αυτή η εγκληματική ενέργεια να συνεχίσει.

Από τον Νοέμβριο του 2014, περισσότερα από 54 στρέμματα ακακίας αφαιρέθηκαν από τις Βάσεις. Αναμένεται η αφαίρεση ακόμη 90 στρεμμάτων τα επόμενα λίγα χρόνια

Πηγή: Sigmalive