Ο Δήμος Σωτήρας τίμησε την Επέτειο του “ΟΧΙ”

PA282418 Νέα Αμμοχώστου
PA282418 Νέα Αμμοχώστου

Με την καθιερωμένη παρέλαση και τον Πάνδημο Εορτασμό ο Δήμος Σωτήρας τίμησε την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Ανήμερα της Επετείου, στην καθιερωμένη Δοξολογία, τον Πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Διευθυντής του Προέδρου της Δημοκρατίας, κ. Παναγιώτης Αντωνίου. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο πεσόντων και Αγνοουμένων Σωτήρας, και τελέστηκε τρισάγιο εις μνήμην των πεσόντων ηρώων.

Στη συνέχεια, οι Κατηχητικές Συνάξεις Σωτήρας και τα Δημόσια και Ιδιωτικά Εκπαιδευτικά Κέντρα του Δήμου μας τέλεσαν την καθιερωμένη παρέλαση στην λεωφόρο Μακαρίου Γ’, την οποία παρακολούθησε πλήθος παρευρισκομένων.

Ακολούθως, η μπάντα των Κατηχητικών Συνάξεων Σωτήρας συμμετείχε στην μεγάλη παρέλαση της επαρχίας Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, όπου απέσπασε τις καλύτερες εντυπώσεις. Αξίζει να σημειωθεί πως η ιστορική μπάντα των Κατηχητικών Συνάξεων Σωτήρας είναι η πολυπληθέστερη, αφού αριθμεί πέραν των 80 μελών.

Το βράδυ της 28ης Οκτωβρίου διεξήχθη ο καθιερωμένος Πάνδημος Εορτασμός για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο Δημοτικό Θέατρο Σωτήρας. Κύριος Ομιλητής ήταν ο Πρόεδρος Επιτροπής Παιδείας της Βουλής και Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ της επαρχίας Λάρνακας, κ. Γεώργιος Τάσου.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Δημοτική Χορωδία Σωτήρας, το εργαστήρι Παραδοσιακών Χορών των Κατηχητικών Συνάξεων Σωτήρας, το χορευτικό τμήμα του Γυμνασίου Ειρήνης και Ελευθερίας υπό την διδασκαλία της καθηγήτριας, κ. Έλενας Τάκκα και η Δημοτική Ομάδα Εθελοντισμού. Την εκδήλωση παρουσίασε ο μαθητής Κυριάκος Αττούνης.

SotiraNews