Δημιουργία Ομάδων Εθελοντισμού Σωτήρας Αμμοχώστου

ethelontismos Νέα Αμμοχώστου
ethelontismos Νέα Αμμοχώστου
Διεξήχθη χθες το βράδυ στο Δημαρχείο Σωτήρας σύσκεψη σχετικά με τη δημιουργία Ομάδων Εθελοντισμού, οι οποίες θα αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες φιλανθρωπικού και δημιουργικού έργου στο Δήμο Σωτήρας… 

Στη σύσκεψη παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Σωτήρας κ. Γιώργος Τάκκας, Δημοτικοί Σύμβουλοι,ο πατήρ Γεώργιος ως αντιπρόσωπος της Εκκλησίας Σωτήρας και των Κατηχητικών Συνάξεων, αντιπρόσωπος της Λέσχης Φίλων Μοτοσικλέτας Επαρχίας Αμμοχώστου κ. Ζαννέττος Κουμάσης, ο εκπρόσωπος της Κοινοτικής Αστυνόμευσης Σωτήρας, κ. Τάσος Γιαπάνης αλλά και μεγάλου αριθμός δημοτών της Σωτήρας οι οποίοι εθελοντικά εξέφρασαν την επιθυμία τους να ενταχθούν στην Εθελοντική Ομάδα.

Σε παρουσίαση των προβλημάτων τα οποία θα είναι αρμοδιότητα των ομάδων εθελοντισμού, ο πάτερ Γεώργιος τόνισε πως στην Σωτήρα υπάρχει μεγάλος αριθμός οικογενειών, οι οποίες ταλαιπωρούνται από ανεργία και ένδεια και συνεπώς χρήζουν υλικής και ψυχολογικής στήριξης.

Ο Δήμαρχος κ. Γεώργιος Τάκκας πρόσθεσε ότι οι φιλανθρωπικές ομάδες έχουν στόχο, πέρα από το φιλανθρωπικό έργο, την ευαισθητοποίηση των δημοτών της Σωτήρας σε θέματα καθαριότητας, αποκατάστασης υλικών ζημιών, όπως το βάψιμο τοίχων με σπρέι, αλλά ακόμη και την δημιουργία αισθήματος ευθύνης απέναντι σε κοινοτικά έργα, όπως πάρκα ή χώρους πρασίνου.

Η κ. Ελένη Τάκκα, η οποία είχε και την όλη πρωτοβουλία της σύστασης των Ομάδων αυτών, παρουσίασε την αξία και τη σημασία του Εθελοντισμού και εισηγήθηκε τις ομάδες, οι οποίες θα καταρτιστούν αναλαμβάνοντας η καθεμιά τις δικές τις υπευθυνότητες.

Θεωρώντας βασικότερη και επιτακτική την άμεση βοήθεια των άπορων συνδημοτών μας καταρτίστηκε Ομάδα Ενίσχυσης και Στήριξης, η οποία θα αναλάβει -σε συνεργασία και με την Εκκλησία Σωτήρας- τη συλλογή τροφίμων και ρούχων για άπορες οικογένειες της Σωτήρας. Εκφράστηκαν, επίσης, εισηγήσεις για την μετέπειτα σύσταση ομάδας Νοσηλευτών, η οποία θα επιφορτίζεται με τις αιμοδοσίες, τους ιατρικούς ελέγχους ή και την άμεση παροχή Πρώτων Βοηθειών, ομάδα Μοτοσικλετιστών, η οποία σε συνεργασία με τη Λέσχη Φίλων Μοτοσικλέτας Επαρχίας Αμμοχώστου, θα επιφορτίζεται με την συλλογή χρηματικής βοήθειας με λαχνούς και το Μαραθώνιο Αγάπης.

Σε ημερομηνία η οποία θα οριστεί άμεσα, θα υπάρξει και δεύτερη συνάντηση των εθελοντών για τη δημιουργία όλων των υπολοίπων ομάδων και την έναρξη του έργου τους. Θα υπάρχει άμεση επικοινωνία για το θέμα αυτό από την ιστοσελίδα μας.

Το SotiraNews σας πληροφορεί ότι στηρίζει την προσπάθεια των Ομάδων Εθελοντισμού και αναλαμβάνει όλη την επικοινωνιακή, ενημερωτική και πληροφοριακή στήριξη για το έργο αυτό. Για οποιεσδήποτε πληροφορίες ή διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας στο πεδίο “ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ” που βλέπετε στο πάνω δεξί μέρος της Σελίδας μας. Επίσης, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας αναφορικά με την προσφορά υλικών αγαθών για τους άπορους συμπολίτες μας, τα οποία θα αναλάβουμε να συγκεντρώσουμε σε συνεργασία με την Εκκλησία Σωτήρας.