Αστυνομικοί πλήρωσαν το «χαμένο» δακτυλίδι…

Αστυνομικοί που υπηρετούν στο Αεροδρόμιο Λάρνακας φέρονται να υποχρεώθηκαν από τον αξιωματικό τους να πληρώσουν 800 ευρώ για την αξία γυναικείου δακτυλιδιού, το οποίο έκανε φτερά μέσα από το αστυνομικό τμήμα…

Παράλληλα, σε άλλη περίπτωση, σύμφωνα με πληροφορίες μας, οι αστυνομικοί κατέβαλαν το ποσό των 450 ευρώ για αγορά τριών φορητών φαναριών, προς αντικατάσταση αυτών που κλάπηκαν από περιπολικά του αεροδρομίου.

Για την έξωθεν καλή εικόνα της Αστυνομίας Αεροδρομίου Λάρνακας, φαίνεται να έχουν συγκαλυφθεί δύο σοβαρές ποινικές υποθέσεις κλοπής, με υπόπτους μέλη της ίδιας της Δύναμης. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες μας, και στις δύο περιπτώσεις αξιωματικός ζήτησε από τους υπηρετούντες αστυνομικούς της φρουράς του αεροδρομίου να πληρώσουν την αξία των κλοπιμαίων.

ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΙΔΙ: Γύρω στον Ιούνιο του 2011, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έφθασαν στην εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ, γυναίκα επιβάτης απώλεσε εντός του Αεροδρομίου Λάρνακας γυναικείο δαχτυλίδι το οποίο βρήκε άλλος επιβάτης και το παρέδωσε στην Αστυνομία του Αεροδρομίου. Η γυναίκα φαίνεται να ενημερώθηκε ότι είχε παραδοθεί το δαχτυλίδι στην Αστυνομία και πήγε να το αναγνωρίσει και να το παραλάβει. Εκεί διαπιστώθηκε ότι το δαχτυλίδι έκανε φτερά μέσα από το γραφείο της Αστυνομίας. Μετά από αυτό αξιωματικός φέρεται να ζήτησε από τους αστυνομικούς να καταβάλουν από τέσσερα ευρώ ο κάθε ένας, ώστε να συμπληρωθεί το ποσό της αξίας του απολεσθέντος δακτυλιδιού. Το ποσό των 800 ευρώ που συγκεντρώθηκε παραδόθηκε στην ιδιοκτήτρια του «χαμένου» δακτυλιδιού και έτσι η υπόθεση κουκουλώθηκε, με τον δράστη της κλοπής ουσιαστικά να επιβραβεύεται.

Η ΚΛΟΠΗ ΤΩΝ ΦΑΝΩΝ: Οι τρεις φανοί μαζί με άλλα υλικά, όπως πληροφορούμαστε, είχαν δωριθεί από την αμερικανική πρεσβεία στην Αστυνομία Αεροδρομίου Λάρνακας προς αναβάθμιση των μέτρων ασφαλείας. Οι φορητοί φανοί συνολικής αξίας 450 ευρώ είχαν τοποθετηθεί σε περιπολικά της Αστυνομίας του αεροδρομίου. Πρόσφατα οι τρεις φανοί εξαφανίσθηκαν από τα οχήματα, στα οποία είχαν πρόσβαση μόνο μέλη της Δύναμης. Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, επικεφαλής της Αστυνομίας έδωσε και πάλι οδηγίες για «έρανο» με καταβολή πέντε ευρώ από τον κάθε αστυνομικό. Με το ποσό που μαζεύτηκε αγοράστηκαν από το εμπόριο τρεις πανομοιότυποι φανοί για αντικατάσταση των απολεσθέντων, ωστόσο τα πράγματα δεν πήγαν και τόσο καλά αφού οι κωδικοί διαφέρουν.

– Αίσθηση για τα περί κρασιών και ουίσκι

Τα φιλανθρωπικά ιδρύματα τα διέθεσαν με τον καλύτερο τρόπο

Αίσθηση προκάλεσε χθες το δημοσίευμα της εφημερίδας ΑΛΗΘΕΙΑ για τα ερωτηματικά γύρω από τις διαδικασίες διάθεσης των οινοπνευματωδών ποτών και άλλων ειδών, τα οποία κατάσχονται από χειραποσκευές επιβατών κατά τον έλεγχο αναχώρησης από το αεροδρόμιο Λάρνακας. Την κατάσχεση και τη διάθεση όλων των ειδών υγρής μορφής και άλλων υλικών ανέλαβε αποκλειστικά εδώ και αρκετό καιρό η Αστυνομία αεροδρομίου. Πληροφορίες φέρουν κάποια μέλη της Αστυνομικής Δύναμης, επειδή δεν υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία ελέγχου, να διαθέτουν κατά το δοκούν τα πιο ακριβά ποτά, όπως ουίσκι, σαμπάνιες και άλλα, ενώ τα περισσεύματα και τα πιο φθηνά τα διαμοιράζουν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, σωματεία, οργανώσεις βάσει προηγούμενης πρακτικής. Ξεκαθαρίζουμε ότι από την έρευνα που έχουμε κάνει η εκκλησία του χωριού Αγίας Βαρβάρας, το ΓΣΕ Ελεύθερης Περιοχής Αμμοχώστου και το Κέντρο Προσφοράς και Αγάπης Άγιος Χριστόφορος Παραλιμνίου, διέθεσαν με τον καλύτερο τρόπο σε άπορες οικογένειες τα έσοδα από την πώληση των οινοπνευματωδών ποτών που τους παραχωρήθηκαν από την Αστυνομία Αεροδρομίου.

-Ούτε γάτα ούτε ζημιά

Ατύχημα με δύο υπηρεσιακά οχήματα συγκαλύφθηκε

Οι ιστορίες στο Αεροδρόμιο Λάρνακας δεν έχουν τέλος. Τον περασμένο Δεκέμβριο δύο υπηρεσιακά οχήματα της αστυνομικής φρουράς του αεροδρομίου συγκρούστηκαν μεταξύ τους με αποτέλεσμα την πρόκληση ζημιών πέραν των 500 ευρώ. Αντί να γίνει η απαιτούμενη από τους κανονισμούς αναφορά, το ατύχημα αποκρύβει και τα δύο οχήματα επιδιορθώθηκαν σε ιδιωτικό συνεργείο. Ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Πηγή: ΑΛΗΘΕΙΑ

Ροη Ειδησεων

Θεόδωρος Πυρίλλης: “Δε χρωστάω τίποτα σε κανένα κόμμα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καλεσμένος στην εκπομπή Famagusta Talks με τη Γαβριέλλα Ζάρτηλα. Μιλάει…

18 Μαΐου, 2024

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024