Ανακαινίζουν πολυκατοικίες στην Αμμόχωστο (αποκλειστικό βίντεο)

a 194 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 6322 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
Αλέξης Γαλανός: Δεν υπάρχει διάθεση να επιστρέψουν την πόλη υπό οποιοδήποτε καθεστώς

Στην ανακαίνιση πολυκατοικιών, στην περίκλειστη πόλη της Αμμόχωστου προχώρησε το ψευδοκράτος. Όπως μπορείτε να δείτε στο αποκλειστικό βίντεο που ακολουθεί η ανακαίνιση των πολυκατοικιών οι οποίες χρησιμοποιούνται από το στρατό, είναι εμφανής…

Σε ένα πρώτο του σχόλιο ο Δήμαρχος Αμμοχώστου Αλέξης Γαλανός, ανέφερε στο Ant1iwo, ότι αυτές οι κινήσεις που κάνουν οι Τούρκοι, δείχνουν ότι δεν υπάρχει διάθεση να επιστρέψουν την πόλη υπό οποιοδήποτε καθεστώς. Όπως ανέφερε, τις πολυκατοικίες αυτές τις χρησιμοποιούν στρατιωτικοί ως βάση, κάτι που είναι γνωστό εδώ και καιρό.

Γνωστή έξάλλου είναι και η θέση της τουρκικής πλευράς για το ζήτημα, με τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Έρογλου να ισχυρίζεται πριν από μερικές ημέρες ότι η Αμμόχωστος αποτελεί έδαφος του ψευδοκράτους υπό τον έλεγχο του λεγόμενων δυνάμεων ασφαλείας.

Υποστήριξε μάλιστα ότι μπορεί να εξευρεθεί λύση του Κυπριακού εντός 15 ημερών σε περίπτωση που το θελήσει η ελληνοκυπριακή πλευρά. «Ο Δημήτρης Χριστόφιας δεν έχει πρόθεση να επιτευχθεί συμφωνία. Για το σκοπό αυτό χρειάζεται η βούληση και των δυο πλευρών» ανέφερε.

Επανέλαβε για ακόμη μία φορά ότι δεν είναι πρόθεσή του να συνεχιστούν επ’ αόριστον οι συνομιλίες για την επίλυση του κυπριακού και πρόσθεσε ότι κανένας δεν μπορεί να πείσει τους ελληνοκυπρίους να συναινέσουν σε λύση την ώρα που οι τουρκοκύπριοι βρίσκονται υπό το καθεστώς του λεγόμενου εμπάργκο.

Ο τουρκοκύπριος ηγέτης ανέφερε ότι οι συνομιλίες θα συνεχιστούν μετά την 1η Ιουλίου σε τεχνικό επίπεδο.

Πηγή: ΑΝΤ1