“Αγροτικό” διαδίκτυο-Πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησης αγροτών

a 99 Γεωργία, Ειδήσεις
a 357 Γεωργία, Ειδήσεις

Πολύ σύντομα δεν αποκλείεται να βλέπουμε αγρότες στα χωράφια με λάπτοπ και τάμπλετ, να κατεβάζουν εφαρμογές αφού στα σκαριά βρίσκεται πλατφόρμα ηλεκτρονικής μάθησής τους. Ένα εκπαιδευτικό εργαλείο στα χέρια κτηνοτρόφων και γεωργών.

Το τμήμα Γεωργίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο γεωργικών ερευνών διεξήγαγαν έρευνα για να διαφανεί το ενδιαφέρον των Κυπρίων αγροτών για την εν λόγω πλατφόρμα.

Όπως ανέφερε ο Λειτουργός του Τμήματος Γεωργίας, Περικλής Αθανασίου «Θα έχει πρόσβαση όλο το κοινό αλλά η θεματολογία της θα αναφέεται στη γεωργία και στη κτηνοτροφία. Εκείνο το οποίο έχει διαφανεί είναι ότι ένας μεγάλος αριθμός – ποσοστό των γεωργών αξιοποιούν το διαδίκτυο. »

Σύμφωνα με την έρευνα, το 48% των αγροτών χρησιμοποιεί το διαδίκτυο, 7 στους 10 χρησιμοποιούν το email και το 67% των αγροτών θα χρησιμοποιούσε μια τέτοια πλατφόρμα.

“Αγροτικό” διαδίκτυο

48% των αγροτών χρησιμοποιεί το διαδίκτυο 7 στους 10 χρησιμοποιούν το email 67% των αγροτών θα χρησιμοποιούσε μια τέτοια πλατφόρμα
Σε δηλώσεις του ο Περικλής Αθανασίου, ανέφερε: «Αυτό σήμερα κι αν λάβουμε υπόψιν την ανάπτυξη της τεχνολογίας και την αύξηση της χρήσης του διαδικτύου , στο μέλλον θα είναι ακόμα πολύ μεγαλύτερη. Αυτά τα στοιχεία τα οποία προέκυψαν από την έρευνα, είναι πάρα πολύ ενθαρρυντικά για τη λειτουργία μιας τέτοιας πλατφόρμας. »

Σύμφωνα με την έρευνα η οποία δεν προσδιορίζει ακριβώς πότε θα μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή η πλατφόρμα, οι νεαρότεροι και πιο μορφωμένοι αγρότες είναι αυτοί που θα μπορούν να την αξιοποιήσουν περισσότερο.

Πηγή: SigmaLive