Πασχαλινά μηνύματα

a 247 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 7230 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
Πασχαλινά μηνύματα στάλθηκαν από την ηγεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας, της Εκκλησίας αλλά και των κομματικών παρατάξεων, γεμάτα με ευχές για την απελευθέρωση της πατρίδας μας και μιας καλύτερης λύσης του κυπριακού προβλήματος… 

ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΥΠΡΟΥ
Τη χαρά της Ἀναστάσεως καί τά ὑπέρχρονα σωστικά μηνύματά της επισκιάζει φέτος ἡ παγκόσμια οικονομική κρίση, πού ἔπληξε ἰδιαίτερα τήν Ἑλλάδα, ανέφερε στην Πασχαλινή του εγκύκλιο ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος. Ο Αρχιεπίσκοπος πρόσθεσε ότι εκτός ἀπό τήν οἰκονομική ὕφεση, πού ἐπηρεάζει ἤδη αἰσθητά καί τήν Κύπρο, κυκλώνουν φέτος καί σοβαρότεροι κίνδυνοι, πού ἅπτονται τῆς ἴδιας τῆς ἐθνικῆς ἀλλά καί φυσικῆς ἐπιβίωσής μας. Ἐπικίνδυνοι ἀκροβατισμοί τῆς πλευρᾶς μας,πρόσθεσε αλλά κι ἀδυναμία κατανόησης τῶν δολοπλοκιῶν τῶν Τούρκων καί τῶν συμμάχων τους, , καθώς καί μία ἀνεξήγητη ἐμμονή σέ μίαν ἀποτυχημένη διαδικασία, μᾶς ἔφεραν στό χεῖλος τοῦ ὀλέθρου.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Την ετοιμότητα της ε/κ πλευράς για συνέχιση των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού, εξέφρασε εκ νέου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας, υπογραμμίζοντας ότι η επίτευξη μιας δίκαιης υπό τις περιστάσεις, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης, είναι περισσότερο αναγκαία σήμερα παρά ποτέ.

Σε πασχαλινό μήνυμά του, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι το δίλλημα δεν είναι μεταξύ του επιδιωκόμενου στόχου της λύσης διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας ή μιας άλλης ιδεατής λύσης, αλλά μεταξύ της λύσης ή της καταστροφικής διχοτόμησης. Υπογράμμισε ωστόσο ότι πρέπει να γίνει ξεκάθαρο προς την Τουρκία ότι η ε/κ πλευρά δεν μπορεί να συμβιβαστεί με απαράδεκτες διευθετήσεις.

ΔΗΣΥ
Ο Δημοκρατικός Συναγερμός, στο δικό του μήνυμά, αναφέρει ότι με την απαιτούμενη ενότητα πολιτικής ηγεσίας και λαού, και αξιοποιώντας τη διαχρονική στήριξη της Ελλάδος, καθώς και τη συμμετοχή μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχουμε υποχρέωση να σπάσουμε τα αδιέξοδα που συνιστούν το σημερινό μας Γολγοθά και να φτάσουμε στην πολυπόθητη Ανάσταση.

ΑΚΕΛ
Το ΑΚΕΛ καλεί το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων να στρατευθεί στο πλευρό του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, και πέρα και πάνω από μικροκομματικές σκοπιμότητες να εργαστεί με ειλικρίνεια για επανένωση της πατρίδας.

Σε μήνυμά του με την ευκαιρία των ημερών του Πάσχα, το ΑΚΕΛ απευθύνει σε ολόκληρο τον κυπριακό λαό τις πιο θερμές και εγκάρδιες ευχές.

ΕΔΕΚ
Η Ανάσταση αποτελεί πηγή ελπίδας και αισιοδοξίας για τερματισμό του μιάσματος της κατοχής, για απελευθέρωση, ανάπτυξη, ευημερία και κοινωνική συνοχή, αναφέρει η ΕΔΕΚ.

ΔΗΚΟ
Σε πασχαλινό μήνυμά του, το ΔΗΚΟ σημειώνει ότι αυτές τις μέρες που το χαρμόσυνο μήνυμα της Ανάστασης μας γεμίζει με αισθήματα αισιοδοξίας και προσδοκίας, «ενδυναμώνεται η πίστη μας στον αγώνα για διεκδίκηση των των δικαιωμάτων της πατρίδας και του λαού μας».