Συνταγές: Μπισκοτένιο κουτί για ζαχαρωτά

a
a 46

Μέσα στις γιορτές των Χριστουγέννων μπορείτε να κάνετε έξυπνα δωράκια στα παιδιά ή και όμορφες διακοσμήσεις για το γιορτινό σας τραπέζι. Δείτε τη συνταγή με μπισκοτένια κουτάκια για γλυκά.

Προετοιμασία: 40′
Αναμονή: 1 ώρα
Ψήσιμο: 20′

Μπισκότο:
Χτυπάμε στο μίξερ, με το φτερό, το βούτυρο με τις ζάχαρες μέχρι να αφρατέψουν ελαφρώς, προσθέτουμε το γάλα, το αβγό, το αλάτι και, τελευταία, το αλεύρι με τα αρωματικά και ετοιμάζουμε μια ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου μισή ώρα στο ψυγείο. Την ανοίγουμε με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο πάχους 4 χλστ. και κόβουμε 6 τετράγωνα μπισκότα 15 x 15 εκ. Τα ακουμπάμε σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε στους 170°C για περίπου 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά.

Γλάσο:
Χτυπάμε πολύ καλά με έναν αβγοδάρτη τη ζάχαρη άχνη με τα ασπράδια και το χυμό λεμονιού, μέχρι να γίνει ένα παχύρρευστο λευκό γλάσο. Το μεταφέρουμε σε μια σακούλα κορνέ με λεπτό στόμιο. Με αυτό το γλάσο θα μπορέσουμε να κολλήσουμε τις πλευρές του κουτιού.

Συναρμολόγηση:
Φτιάχνουμε έναν κύβο με τα μπισκότα κολλώντας μεταξύ τους με το γλάσο τα πέντε από αυτά. Δεν καλύπτουμε την πάνω πλευρά. Αφήνουμε τον κύβο στην άκρη έως ότου σταθεροποιηθεί το γλάσο. Έπειτα τον γεμίζουμε με ζαχαρωτά. Κολλάμε και το έκτο μπισκότο στην επιφάνεια, χωρίς όμως να το κλείσουμε εντελώς.

Tip:
Εκτός από ζαχαρωτά, στο κουτί μπορούμε να βάλουμε και καραμέλες, μικρότερα μπισκότα ή και μπαστουνάκια καραμέλας για ένα πολύ εορταστικό αποτέλεσμα.

Πηγή: Στέλιος Παρλιάρος