Τουρκία και ψευδοκράτος κατηγορούνται για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

a1 14 Ειδήσεις
a1 192 Ειδήσεις

Η Τουρκία και το ψευδοκράτος είναι ανάμεσα στις χώρες και περιοχές στον πλανήτη που τοποθετούνται στην κατηγορία “κύρια ανησυχία” για το ξέπλυμα χρήματος, σύμφωνα με την έκθεση στρατηγικής για τη διεθνή καταπολέμηση των ναρκωτικών του Αμερικανικού Στέιτ Ντιπάρτμεντ…

Οπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, στη βάση δημοσιεύματος της τουρκικής εφημερίδας «Μιλλιέτ», στην κατηγορία ”ανησυχητικές” χώρες για ξέπλυμα παράνομου χρήματος βρίσκεται μεταξύ άλλων το Βατικανό, αλλά και το Βέλγιο, η Ιρλανδία, η Πορτογαλία, η Σαουδική Αραβία, η Τσεχία και η νότια Κορέα.

Στην κατηγορία ”κύρια ανησυχητικές” είναι η Βρετανία, η Γερμανία, η Γαλλία, η Κίνα, το Ισραήλ, η Ιαπωνία, αλλά και η Τουρκία και τα κατεχόμενα. Για την Τουρκία εμπεριέχονται ανησυχίες που αφορούν το παράνομο εμπόριο ναρκωτικών, τη φοροδιαφυγή, το εμπόριο προϊόντων απομίμησης, ξέπλυμα παράνομου χρήματος και χρηματοδότηση της τρομοκρατίας μέσω αυτών. Στο ψευδοκράτος αναφέρεται ότι υπάρχουν 11 «υπεράκτιες τράπεζες» και 90 «υπεράκτιες εταιρείες» για τις οποίες υπάρχουν ”ανησυχίες” για ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Πηγή: Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων