Εξάρθρωση σπείρας διαρρηκτών Αγίας Θέκλας – Άλλες δύο συλλήψεις

CEB1 Αγία Θέκλα, Αστυνομία, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
CEB1 142 Αγία Θέκλα, Αστυνομία, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Την εξάρθρωση της σπείρας των διαρρηκτών της Αγίας Θέκλας φαίνεται να έχει καταφέρει η Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες μετά και τη σύλληψη δύο Ρουμάνων, ηλικίας 28 και 30 χρόνων την περασμένη Πέμπτη σε σχέση με διάρρηξη στην οικία 43χρονου Βρετανού στην Αγία Θέκλα, η Αστυνομία έχει εκδόσει εντάλματα σύλληψης εναντίον άλλων δύο Ρουμάνων, ηλικίας 31 και 35 ετών οι οποίοι έχουν κατονομαστεί από τους άλλους δύο ως συνεργάτες.

Πιστεύεται ότι η σπείραδρούσε τον τελευταίο καιρό σε Αγίας Θέκλα, Αγία Νάπα και Πρωταρά με διαρρήξεις με λεία μεγάλα χρηματικά ποσά.

Πώς έφτασαν στα χνάρια των δύο Ρουμάνων

Σύμφωνα με το χρονικό της σύλληψης των δύο Ρουμάνων, η Αστυνομία κατάφερε να φτάσει στα χνάρια τους μέσω του συστήματος εντοπισμού που διέθετε ένα από τα κινητά που έκλεψν από την οικία του 43χρονου στην Αγία Θέκλα μαζί με την υπόλοιπη λεία αξίας 18,9 χιλ. ευρώ.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, καταγγέλθηκε στο ΤΑΕ Αμμοχώστου από 43χρονο από τη Βρετανία ότι μεταξύ των ημερομηνιών 26 – 27/7/2017 και ωρών 23:00-09:00 διαρρήχθηκε η κατοικία του στην Αγία Θέκλα και κλάπηκε το χρηματικό ποσό και ηλεκτρονικά είδη, συνολικής αξίας 18,900 ευρώ.

Μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου μετέβησαν στη σκηνή όπου από έρευνες που διενήργησαν διαπίστωσαν ότι οι δράστες εισήλθαν στο σπίτι αφού παραβίασαν τη μπαλκονόπορτα με σωματική βία.

Το σπίτι διέθετε σύστημα συναγερμού το οποίο όμως δεν βρισκόταν σε λειτουργία ενώ τα κλαπέντα καλύπτονται από ασφάλεια.

Η σκηνή δακτυλοσκοπήθηκε από την Αστυνομία ενώ κατά τη διερεύνηση της υπόθεσης διαπιστώθηκε μέσω του συστήματος εντοπισμού που υπήρχε σε ένα από τα κλοπιμαία κινητά τηλέφωνα ότι το συγκεκριμένο κινητό βρισκόταν σε περιοχή της Λεμεσού.

Μέλη του ΤΑΕ Λεμεσού σε συνεργασία με μέλη του ΤΑΕ Αμμοχώστου προχώρησαν σε έρευνα της οικίας στην οποία εντοπίστηκε το τηλέφωνο και βρέθηκαν σχεδόν όλος ο αριθμός των κλοπιμαίων από την οικία στην Αγία Θέκλα.

Η Αστυνομία συνέλαβε ένα 30χρονο και ένα 28χρονο από τη Ρουμανία οι οποίοι τέθηκαν υπό κράτηση και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου για έκδοση διατάγματος κράτησης τους.

Η σύλληψη αποτελεί επιτυχία για την ΑΔΕ Αμμοχώστου καθώς πιστεύεται πως έχει εξαρθρωθεί σπείρα διαρρηκτών οι οποίοι δρούσαν στην περιοχή της Αγίας Θέκλας, της Αγίας Νάπας και του Πρωταρά τους τελευταίους μήνες.

Την υπόθεση διερευνά το ΤΑΕ Αμμοχώστου.

SotiraNews