Συνεχίστηκε η δίκη για τον τετραπλό φόνο

CEB1 636 Δικαστήριο, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, φάνος καλοψιδιώτης
CEB1 636 Δικαστήριο, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, φάνος καλοψιδιώτης

Κατέθεσε χθες ο υπάλληλος του εστιατορίου «The Stone Garden» και ο ιατροδικαστής
Ο μάρτυρας ανέφερε ότι το βράδυ της 23ης Ιουνίου πήγε στο τραπέζι του Φάνου Καλοψιδιώτη για να τον καληνυχτίσει προτού σχολάσει, ενώ «πήρε το μάτι μου δύο κουκουλοφόρους από την πλευρά του διπλανού εστιατορίου».

  Με την κατάθεση ενός υπαλλήλου του εστιατορίου «The Stone Garden» και του ιατροδικαστή Σοφοκλή Σοφοκλέους, συνεχίστηκε χθες ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας – Αμμοχώστου, η ακροαματική διαδικασία για τον τετραπλό φόνο που διαπράχθηκε το βράδυ της 23ης Ιουνίου 2016 στην Αγία Νάπα. Θύματα της επίθεσης ήταν ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης, ο αστυνομικός Ηλίας Χατζηευθυμίου, η σύζυγός του Σκεύη Χατζηευθυμίου και ο Yiani Vogli, ένας εκ των δραστών.

 Κατηγορούμενοι είναι οι Loy Dejan, 42 χρονών, Μάριος Χριστοδούλου, άλλως Μπέννυ, 39 χρονών, Παναγιώτης Πένταυκας, 38 χρονών και Σοφία Γρηγορίου, 28 χρονών, οι οποίοι αντιμετωπίζουν από κοινού τις κατηγορίες της συνωμοσίας για φόνο, φόνου εκ προμελέτης, απόπειρας φόνου, πράξεων που σκοπεύουν στην πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, κατοχής πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, κατοχής πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α, κατοχής πυρομαχικών πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β και κατοχής πυρομαχικών πυροβόλου όπλου κατηγορίας Α.

 Πήρε το μάτι του δύο κουκουλοφόρους
Αρχικά κατέθεσε ο Χριστάκης Τσαγγαράς, υπάλληλος στην υποδοχή του εστιατορίου «Stone Garden», ο οποίος ανέγνωσε στο Δικαστήριο την κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία και στην οποία ανέφερε ότι γύρω στις 10.05 το βράδυ της 23ης Ιουνίου 2016 πήγε στο τραπέζι του Φάνου Καλοψιδιώτη για να τον καληνυχτίσει προτού σχολάσει και στη συνέχεια πήγε να πει καληνύχτα στη σύζυγο του ιδιοκτήτη.

Εκεί, συνέχισε, «πήρε το μάτι μου δύο κουκουλοφόρους από την πλευρά του διπλανού εστιατορίου («Edelwise»), οι οποίοι περπατούσαν σιγά και ο ένας κρατούσε ένα μεγάλο όπλο σαν αυτόματο. Είπα, Παναγία μου, κάτι κακό θα γίνει, και σε μερικά δευτερόλεπτα άρχισαν να πυροβολούν.

 Άκουσα 2 – 3 πυροβολισμούς και στη συνέχεια πολλούς πυροβολισμούς σαν ριπή και έπεσα στο πάτωμα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο μάρτυρας.

Δεν είδε το πρόσωπό του
Πρόσθεσε, ακόμα, πως «όταν τέλειωσαν οι πυροβολισμοί βγήκα έξω και είδα τον Φάνο Καλοψιδιώτη, έναν άνδρα και μια γυναίκα στο πάτωμα και γύρω τους αρκετό αίμα. Είδα επίσης ένα άλλο πρόσωπο να κρατά το δεξί του πλευρό απ’ όπου έτρεχε αίμα να τρέχει προς την έξοδο του εστιατορίου», είπε, προσθέτοντας πως δεν είδε το πρόσωπό του, ούτε ήξερε ποιος είναι.

Σύμφωνα με τον μάρτυρα, «μόλις τελείωσαν οι πυροβολισμοί, είδα τον σωματοφύλακα του Φάνου Καλοψιδιώτη, Loy Dejan, να στέκεται δεξιά του ξύλινου μπαρ και με ρώτησε “what happened”, δηλαδή τι συνέβη, και του έδειξα με τα χέρια μου τους πεθαμένους στο πάτωμα», σημειώνοντας πως ο Dejan «ήταν πολύ ήρεμος, δεν ήταν φοβισμένος».

 Είδε μόνο δύο κουκουλοφόρους
Αντεξεταζόμενος από τον Μιχάλη Πική, συνήγορο υπεράσπισης του Μάριου Χριστοδούλου, άλλως Μπέννυ, ο μάρτυρας είπε πως οι δύο κουκουλοφόροι που είδε το βράδυ του φόνου «είχαν αργό βηματισμό, σταμάτησαν σε ένα σημείο και άρχισε ο ένας να πυροβολεί με το αυτόματο. Σηκώθηκα από το πάτωμα όταν τέλειωσε το κακό, όταν σταμάτησαν οι πυροβολισμοί».

Σε άλλη ερώτηση του κ. Πική, ο μάρτυρας είπε πως «δεν γνωρίζω αν υπήρχε και τρίτος κουκουλοφόρος, μόνο τους δύο είδα», περπατούσαν στον διάδρομο που χωρίζει τα εστιατόρια «The Stone Garden» και «Edelwise», «αφού λογικά πρέπει να πέρασαν από τον συγκεκριμένο διάδρομο» και «άκουσα στην αρχή 2-3 πυροβολισμούς όπως βολή κατά βολή και μετά συνεχόμενους πυροβολισμούς όπως τη ριπή».

 Ήταν πολύ ήρεμος ο Dejan
Σε αντεξέταση του Νίκου Δημητρίου, συνηγόρου υπεράσπισης του Παναγιώτη Πένταυκα, ο μάρτυρας είπε πως όταν είδε τους δύο κουκουλοφόρους σκέφτηκε ότι θα γίνει κάτι κακό και μετά άρχισαν οι πυροβολισμοί. «Άρπαξα τη γυναίκα του ιδιοκτήτη του εστιατορίου και πέσαμε στο πάτωμα, όπου μείναμε για 2-3 λεπτά, ήμουν σοκαρισμένος, φοβισμένος», σημείωσε.

 Αντεξεταζόμενος από τον συνήγορο υπεράσπισης του Loy Dejan, ο κ. Τσαγγαράς είπε ότι μετά τους πυροβολισμούς είδε τον σωματοφύλακα του Φάνου (Dejan) και τον ρώτησε «what happened», ενώ κοντά του υπήρχαν και άλλα άτομα, μεταξύ των οποίων και ένα γκαρσόνι.

Σε υποβολή του δικηγόρου ότι ο Dejan δεν ρώτησε τον ίδιο «what happened» αλλά ρώτησε το γκαρσόνι που ήταν δίπλα του «are you ok?», ο κ. Τσαγγαράς απάντησε πως δεν ξέρει, προσθέτοντας ότι «και το γκαρσόνι ήταν σοκαρισμένος.

Ήταν πολύ ήρεμος ο Dejan, δεν φοβόταν», είπε. Σε παρατήρηση του δικηγόρου ότι και ο Dejan φοβήθηκε με όσα έγιναν, ο μάρτυρας είπε πως «δεν αντιλέγω, δεν έχω τίποτε εναντίον του ανθρώπου, δεν φαινόταν φοβισμένος».
Τι είδε στη σκηνή ο ιατροδικαστής

Στη συνέχεια κατέθεσε ο Ιατροδικαστής Σοφοκλέους, ο οποίος μαζί με τους συναδέλφους του Νικόλα Χαραλάμπους και Αγγελική Παπέττα πραγματοποίησαν αυτοψία στη σκηνή του φόνου το ίδιο βράδυ. Ανέφερε, συγκεκριμένα, ότι το βράδυ της 23/6/2016 είδαν μαζί με τους συναδέλφους του στην αυλή του εστιατορίου «The Stone Garden» τρία πτώματα που έφεραν σφαίρες και σε άλλο καλυμμένο χώρο δίπλα από την αυλή άλλο πτώμα (Yani Vogli).

Ο κ. Σοφοκλέους ανέγνωσε στο Δικαστήριο τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που ετοίμασε για τον τραυματία αστυνομικό της ΜΜΑΔ Γιώργο Χαραλάμπους και για τους Σκεύη Χατζηευθυμίου και Yani Vogli, στους οποίους έκανε νεκροψία.

Αναφορικά με τον Γιώργο Χαραλάμπους ο ιατροδικαστής είπε πως τον εξέτασε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας στις 30/6/2016 και έφερε μεταξύ άλλων θλαστική εκχύμωση δεξιάς και αριστερής κογχικής χώρας, δύο τραύματα στη ραχιαία επιφάνεια του αριστερού βραχίονα, δύο τραύματα στην πρόσθια χώρα του αριστερού αντιβραχίονα, εκδορά στην αριστερή πλάγια θωρακική χώρα και χειρουργική τομή συραμμένη στη δεξιά πρόσθια χώρα του γονάτου με επέκταση στο δεξί κάτω μέρος του μηρού.

 Όσον αφορά τη νεκροτομή της Σκεύης Χατζηευθυμίου, ο κ. Σοφοκλέους είπε ότι αυτή διενεργήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας στις 24/6/2016 και έφερε τραύμα εισόδου από τη δεξιά οφθαλμική χώρα και τραύμα εξόδου στην αριστερή κροταφική χώρα. Πρόσθεσε ότι η αιτία θανάτου της Σκεύης ήταν βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση προκληθείσα από πυροβόλο όπλο, ότι το τραύμα που έφερε ήταν διαμπερές, δηλαδή είχε είσοδο και έξοδο και πως τα ρούχα που φορούσε εκείνο το βράδυ ήταν πολύ ματωμένα.

 Για τον Yani Vogli ο ιατροδικαστής είπε ότι διενήργησε νεκροψία στη σορό του στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας στις 24/6/2016, ότι έφερε τραύμα εισόδου στη δεξιά υποπλάτιο χώρα και τραύμα εξόδου στην αριστερή θωρακική χώρα στο ύψος της θηλής. Ανέφερε ακόμα ότι ο νεκρός έφερε ρήξη καρδίας και πνεύμονα από τη σφαίρα που δέχθηκε και πως η αιτία θανάτου ήταν εσωτερική αιμορραγία προκληθείσα από πυροβόλο όπλο. Σύμφωνα με τον κ. Σοφοκλέους, ο Vogli έφερε διαμπερές τραύμα, δηλαδή η σφαίρα μπήκε σε σημεία κάτω από τη δεξιά ωμοπλάτη και βγήκε από την αριστερή θωρακική χώρα κάτω από τη θηλή.

 Αναγνώρισε τον χώρο από φωτογραφίες
Ο ιατροδικαστής αναγνώρισε από φωτογραφίες τον χώρο όπου βρίσκονταν οι σοροί των θυμάτων κατά την αυτοψία που διενεργήθηκε στο εστιατόριο όπου διαπράχθηκαν οι φόνοι. Ακόμα εξήγησε στο Δικαστήριο από φωτογραφίες τα τραύματα που έφερε ο αστυνομικός Γιώργος Χαραλάμπους και τη διαδικασία που ακολουθήθηκε σε διάφορα στάδια της νεκροψίας που διενήργησε στις σορούς της 39χρονης Σκεύης Χατζηευθυμίου και του Yani Vogli.

Για τον Yani Vogli ο ιατροδικαστής είπε ότι φορούσε δύο μαύρες κουκούλες και δύο ζευγάρια γάντια, ένα πλαστικό και ένα μαύρο και είχε χάσει αρκετό αίμα.

Πρόσθεσε πως στα αντικείμενα που εντοπίστηκαν στα ρούχα του περιλαμβάνονταν το αλβανικό διαβατήριο και η ταυτότητα του, ένα πορτοφόλι, μια Παναγία, τρία κομποσκοίνια, μία καδένα χρυσή, ένας ξύλινος σταυρός, ένα κομμάτι ασημόχαρτο με βαμβάκι μέσα (πιθανόν λαδάκι), σφαίρες και μία γεμιστήρα όπλου. Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί σήμερα το πρωί.



Πηγή:Sigma Live