Κιτς τα Κοκκινοχώρια;

Με τη Ζαφείρω Αναστασίου:

Διάβασα τυχαία ένα άρθρο σε γνωστή κυπριακή κουτσομπολίστικη ιστοσελίδα και εκνευρίστηκα τα μάλα… Με αφορμή το προσκλητήριο της Γιώτας Κουφαλίδου, κάποια δημοσιογράφος κακολογεί τα Κοκκινοχώρια μας! Σχετικά αναφέρει:

«Παραλίγο να ξεχάσω να σας πω πόσο έφρυξα όταν είδα το προσκλητήριο της Γιώτας. Δεν υπάρχει πιο kits και χωριάτικο design. Μου θύμισε κάτι μεταξύ πανηγυριού νεραΐδας και αποτυχημένης υπερπαραγωγής σε βαφτίσια στα Κοκκινοχώρια. Oh mon Dieu, απλώς δεν έχω λόγια να το περιγράψω!»

Nα σου το περιγράψω εγώ αγαπητή μου δημοσιογράφε. Επειδή δηλαδή η κυρία Γιώτα Κουφαλίδου είναι κακόγουστη, γιατί να την πληρώνουμε εμείς; Σου έστειλαν ποτέ τέτοια πρόσκληση από την επαρχία Αμμοχώστου και κατηγορείς το γούστο μας; Γιατί εγώ 24 χρόνια δεν έχω ξαναδεί τέτοια πρόσκληση και έχω πάει και σε γάμους και σε βαφτίσεις και σε πανηγύρια!

Με τον τρόπο που το έθεσες είναι σαν εμείς να ζούμε στο 1821. Να δεις που κυκλοφορούμε ακόμα με φουστανέλες και τα απογεύματα που έχουμε ρεπό πίνουμε φραπέ με τον Κολοκοτρώνη! Τι νόμιζες δηλαδή πως δεν έχουμε εκσυγχρονιστεί; Πως κυκλοφορούμε με τις γαλότσες του περβολιού και μασάμε σανό ή κάτι τέτοιο;

Τα λόγια σου με πίκραναν. Με πίκραναν πολύ. Αλλά “παρηορκούμαι” γιατί ξέρω πως εσύ η… “high class” πήσσεις στην κίνηση της πρωτεύουσας και ο χώριατος κιτς Κοκκινοχωριάτης κάνει check-in αυτή τη στιγμή στο Νissi Beach. Γιατί ναι, σου έχω νέα.. Έφθασε και το ίντερνετ εδώ. Έχουμε μέχρι και wifi, είτε το πιστεύεις είτε όχι…!

Έχω όμως να σου αναφέρω δυο ακόμη πράγματα. Αφού δεν είμαστε καλοί, κάνε μπάνιο στις βραβευμένες παραλίες της Λευκωσίας!Αχ, ξέχασα, δεν έχει βραβευμένες παραλίες η Λευκωσία γιατί πολύ απλά… δεν έχει καν παραλίες!!! Και δεύτερο φάε φρέσκο αγγουράκι, ντοματούλα, καρπούζι και φραουλίτσα από τη Μακαρίου. Ή είναι στην Στασικράτους που τα φυτεύουν; Δεν θυμάμαι… Πάντως μακριά γιατί τα δικά μας είναι πολύ χωριάτικα και κιτς! Τόσο χωριάτικα που άκουσα πως αν φάεις αυτό το καλοκαίρι παττίχα (καρπούζι) από τα Κοκκινοχώρια μπορεί το Θ σου να μετατραπεί σε Χ και αντί “θέλω” να λες “χέλω”. Γι’αυτό πρόσεχε.

Με αγάπη,

Τα κιτς πετυχημένης βάφτισης, γάμου, αρραβώνων, πανηγυρικής εκδήλωσης και χωριάτικης φιέστας, ζωντανά από την βραβευμένη με μπλε σημαία παραλία του Μακρονήσου…

Κοκκινοχωριάτικα κιτς φιλάκια xxxx

Υ.Γ. Αν είμαστε τόσο “out of fashion”, χώριατοι, κιτς και για τα πανηγύρια γιατί ξεκινήσατε να έρχεστε όπως έρχονται οι καραόλοι (σαλίγκαροι) μετά τη βροχή; Άντε και καλό καλοκαίρι!

Ζαφείρω Αναστασίου

Ροη Ειδησεων

Κύπρος: Υπάλληλος έκλεβε τις εισπράξεις και προϊόντα αρτοποιείου

Στη σύλληψη 46χρονης προχώρησε η Αστυνομία στην Πάφο προς διευκόλυνση των ανακρίσεων για διερευνώμενη υπόθεση…

17 Μαΐου, 2024

Αναστάτωση σε σχολεία μετά από απειλητικά email για βόμβες

Σε κινητοποίηση τέθηκε η Αστυνομία το πρωί της Παρασκευής μετά από απειλητικά email για τοποθέτηση…

17 Μαΐου, 2024

ΗΠΑ: Φορτηγό συγκρούεται με αυτοκίνητο και κρέμεται στο κενό από γέφυρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Τις στιγμές τρόμου που έζησε η 26χρονη Σίντνεϊ Τόμας στη γέφυρα Clark Memorial Bridge τον…

17 Μαΐου, 2024

Στο Νοσοκομείο πέντε πρόσωπα μετά από τροχαίο

Ο τραυματισμός πέντε προσώπων είναι ο απολογισμός τροχαίας οδικής σύγκρουσης που συνέβη το βράδυ της…

17 Μαΐου, 2024

Δήμος Δερύνειας: Βραβεύτηκε για δεύτερη χρονιά ως «Πράσινη Πόλη της Κύπρου»

Ο Δήμος Δερύνειας βραβεύτηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά ως "Πράσινη Πόλη της Κύπρου" για το…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργική Σύνοδος οκτώ κρατών μελών ΕΕ για μεταναστευτικό στη Λευκωσία

Με πρωτοβουλία της Κύπρου, πραγματοποιείται σήμερα στη Λευκωσία, με τη συμμετοχή οκτώ κρατών μελών της…

17 Μαΐου, 2024