Η καλύτερη χρονιά για τον τουρισμό στην επ. Αμμοχώστου

CEB19 4 Πρωταράς
Η φετινή χρονιά, εάν δεν προκύψει κάτι απρόοπτο και σοβαρό, θα είναι η χρονιά με τον μεγαλύτερο αριθμό αφίξεων στην ιστορία του κυπριακού τουρισμού, αναφέρει σε ανακοίνωση ο ΚΟΤ, εξηγώντας ότι η μεγάλη αύξηση που σημειώθηκε τον Μάρτιο 2016 στις τουριστικές αφίξεις αποτελεί συνέχεια των αυξήσεων που σημειώθηκαν τους προηγούμενους μήνες.

CEB19 5 Πρωταράς

Ο ΚΟΤ σημειώνει πως ήδη η πρώτη τριμηνία Ιανουαρίου – Μαρτίου 2016 κατέγραψε μεγάλη αύξηση 32,4% συγκριτικά με το πρώτο τρίμηνο του 2015 και με όλες σχεδόν τις αγορές να παρουσιάζουν αύξηση.

Πολύ σημαντικό κρίνεται από τον ΚΟΤ και το γεγονός ότι οι αφίξεις περιηγητών της χειμερινής περιόδου Νοεμβρίου 2015 – Μαρτίου 2016 ξεπέρασαν τις 438 χιλιάδες και σημείωσαν αύξηση 33,4% σε σχέση με τις αφίξεις περιηγητών της περιόδου Νοεμβρίου 2014 – Μαρτίου 2015, οι οποίες είχαν υπολογιστεί σε 328 χιλιάδες περίπου. Επισημαίνεται ακόμη ότι οι αφίξεις της χειμερινής περιόδου 2015-16 αποτελούν την καλύτερη επίδοση της τελευταία δεκαετίας.

“Με βάση τη συνολική εικόνα των αφίξεων για την Χειμερινή περίοδο 2015 – 2016 διαφαίνεται ότι οι αδιάπτωτες προσπάθειες και οι συνεχείς δράσεις του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού για άνοδο του τουριστικού ρεύματος κατά τη Χειμερινή Περίοδο και για βελτίωση της εποχικότητας αποδίδουν”, καταλήγει ο ΚΟΤ στην ανακοίνωση του.

Λάκης Αβρααμίδης: Αισιοδοξία για την επαρχία Αμμοχώστου

Αισιοδοξία για τις φετινές αφίξεις εξέφρασε ο Διευθυντής της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αμμοχώστου, κύριος Λάκης Αβρααμίδης σε δηλώσεις του στην ιστοσελίδα μας.

Σύμφωνα με τον κύριο Αβρααμίδη, η φετινή χρονιά αναμένεται να σημειώσει αισθητή αύξηση στις αφίξεις και τις κρατήσεις. Όπως ανέφερε, παρουσιάζεται μία σταθερή κάλυψη των παραδοσιακών αγορών, ενώ για τη ρωσική αγορά η οποία παρουσίασε ύφεση την τελευταία χρονιά, σημειώνεται μία αύξηση 150 χιλιάδων θέσεων, ενώ αναμένεται αύξηση και στην Ουκρανική αγορά.

Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αμμοχώστου, όπως μας είπε ο κύριος Αβρααμίδης, συμμετέχει σε εκθέσεις σε αρκετές χώρες του εξωτερικού με σκοπό την προβολή της επαρχίας Αμμοχώστου στο εξωτερικό, ενώ υπογράμμισε και το γεγονός ότι το τουριστικό πρόσωπο της επαρχίας αρχίζει σιγά-σιγά να εμπλουτίζεται και να γίνεται ελκυστικότερο, λαμβάνοντας υπόψη τις νέες ξενοδοχειακές μονάδες αλλά και την ανακαίνιση των υφιστάμενων.

SotiraNews