Αυτή είναι η συμφωνία Αναστασιάδη – Καρογιάν

a 130 Ειδήσεις
a 5807 Ειδήσεις

Σύμφωνα με πληροφορίες και από τα δυο στρατόπεδα η κόκκινη γραμμή που είχε θέσει το δημοκρατικό κόμμα σε σχέση με την διευρυμένη σύνοδο για το Κυπριακό που αποτελούσε θέση του Νίκου Αναστασιάδη , δεν υφίσταται πλέον.

Επίσης , σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, καθορίστηκε η πολιτική ισότητα ότι δεν θα είναι αριθμητική. Ενώ από την συμφωνία δεν υπάρχει οποιαδήποτε αναφορά για εκ περιτροπής προεδρία με σταθμισμένη ψήφο.

Ο Νίκος Αναστασιάδης συμφώνα με τις πληροφορίες μας , είπε ξεκάθαρα ότι το σχέδιο Ανάν αποτελεί παρελθόν και ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό είτε το ίδιο σαν σχέδιο είτε οποιαδήποτε άλλη παραλλαγή του.

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν όπως τα επόμενα βήματα τα οποία θα γίνουν στο Κυπριακό εάν ο Νίκος Αναστασιάδη είναι ο νικητής των εκλογών θα ορίζονται μετά από διάλογο .

Ο διάλογος με την Τ/Κ πλευρά με την σημερινή μορφή έχει πεθάνει οριστικά και στην νέα τάξη πραγμάτων που θα δημιουργηθεί μετά τις προεδρικές εκλογές ο διάλογος αυτός θα γίνεται μεν υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών αλλά ενεργό ρόλο υα έχει πια και η Ε.Ε.

Νίκος Αναστασιάδης και Μάριος Κάρογιαν άνοιξαν και το κεφάλαιο της οικονομίας στο οποίο , οι αρχές της συμφωνίας θα κινείται στο πλαίσιο το οποίο θα προβλέπει συμμάζεμα του κράτους με διατήρηση όμως των κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών και με κοινωνικό πρόσωπο.

Σταύρος Χαραλάμπους