Πρωτοβουλία Γεν. Νοσοκομείου Αμμοχώστου για δενδροφύτευση του χώρου

Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Πρωτοβουλία για αναβάθμιση της ποιότητας της ζωής του ανθρώπου, ανέλαβε το Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι, με δεντροφύτευση έξω από το Κέντρο Υγείας, που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα… 

Η πρωτοβουλία του Νοσοκομείου θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου με στόχο ο χώρος γύρω από το κτίριο να καταστεί πράσινος και ταυτόχρονα, με τη φύτευση δέντρων και θάμνων, να προστατευθεί το Νοσοκομείο από τους ανέμους και τις κακές καιρικές συνθήκες.

Οπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ η Διευθύντρια του Νοσοκομείου Δρ. Φλωρεντία Ζεϊτούνι, «τα δέντρα και τα δάση έχουν τεράστια περιβαλλοντική και ζωτική σημασία για την ποιότητα ζωής του ανθρώπου. Ιδιαίτερα στην Κύπρο με τις δύσκολες κλιματολογικές συνθήκες που υπάρχουν, τα δέντρα και τα δάση έχουν ιδιαίτερη σημασία και απεριόριστη αξία, γι’ αυτό και η ύπαρξη τους αποτελεί αντίποδα στην ορατή καταστροφή του περιβάλλοντος».

Πρόσθεσε ότι « ο στόχος για δεντροφύτευση είχε τεθεί από παλιά στο Νοσοκομείο και η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα με τη βοήθεια του Δήμου Δερύνειας, ο οποίος προμήθευσε τα δεντρύλια. Σκοπός μας ως οργανισμός που είναι το Νοσοκομείο και ασχολείται με την υγεία της Κοινότητας είναι να έχουμε μια πιο πολύπλευρη προσφορά ειδικά στον τομέα της περιβαλλοντικής και ενεργειακής ανάπτυξης και συνείδησης».

Απαντώντας σε ερώτηση, η κ. Ζεϊτούνι είπε ότι τα δέντρα που έχουν επιλεγεί είναι σχοινιές και «αυτή ήταν η συμβουλή του Τμήματος Δασών την οποία ακολουθήσαμε. Ουσιαστικά αυτό που χρειαζόμασταν στο Νοσοκομείο ήταν ένας θάμνος προκειμένου να δημιουργήσουμε μια περίφραξη σε αντικατάσταση των μεταλλικών περιφράξεων. Θεωρήσαμε ότι είναι καλύτερα η περίφραξη να είναι πράσινη γιατί προσφέρει και στην ποιότητα του αέρα και σε διάφορα άλλα πράγματα ενώ ταυτόχρονα ομορφίζει και το χώρο γύρω από το Νοσοκομείο».

Πηγή: ΚΥΠΕ