«Η πολιτική των μέτρων λιτότητας οδηγεί σε αδιέξοδα»

a 315 Ειδήσεις
a 6443 Ειδήσεις
Υπέρ της κοινωνικής ανάπτυξης ο Συλικιώτης

Η ανάγκη επιστροφής στην ανάπτυξη είναι το κυρίαρχο θέμα σε όλες σχεδόν τις συζητήσεις αξιωματούχων της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Αυτές είναι οι διαπιστώσεις του Υπουργού Εμπορίου, Νεοκλή Συλικιώτη μετά το πέρας των επαφών του στις Βρυξέλλες… 

Ο Νεοκλής Συλικιώτης είπε ότι η πολιτική των μέτρων λιτότητας οδηγεί σε αδιέξοδα.

Χώρες, όπως η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία και η Κύπρος τάσσονται υπέρ της κοινωνικής συνοχής και της ανάπτυξης, ανάβοντας κόκκινο στη μονόπλευρη πολιτική των μέτρων λιτότητας που θέλουν άλλες χώρες με επικεφαλής τη Γερμανία.

Σύμφωνα με τον Νεοκλη Συλικιώτη, ακόμη και οι υπέρμαχοι της δημοσιονομικής πειθαρχίας, άρχισαν να αντιλαμβάνονται τα προβλήματα που δημιουργούν οι πολιτικές λιτότητας.

Μια από τις προτεραιότητες της κυπριακής προεδρίας είναι η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, κάτι που θα αποτελέσει και το βασικό θέμα συζήτησης στο Άτυπο Συμβουλίο Ανταγωνιστικότητας που θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο περί τα μέσα Ιουλίου.

Θα γίνει επίσης προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας με το Ευρωκοινοβούλιο για το πρόγραμμα COSME, που αφορά στην ανταγωνιστικότητα των επιχειρήσεων.

Πηγή: SigmaLive