Άνοιγμα στη ρωσική αγορά από Αγία Νάπα και Παραλίμνι μέσω της τέλεσης πολιτικών γάμων (η Σωτήρα το σκέφτεται;)

Οι δήμοι Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου συντονίζουν τις προσπάθειές τους για προσέλκυση ειδικού τουρισμού από τη Ρωσία, μέσω της τέλεσης πολιτικών γάμων…

Για επίτευξη του στόχου αυτού πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Μόσχα από τους αντιδημάρχους Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου, παρουσίαση σε τουριστικούς πράκτορες, των όσων προσφέρονται για την τέλεση ενός πολιτικού γάμου στην Κύπρο, με ελπιδοφόρα αποτελέσματα για το 2012.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο αντιδήμαρχος Αγίας Νάπας, Ανδρέας Ανδρέου, ανέφερε ότι «η διαφημιστική καμπάνια για την τέλεση πολιτικών γάμων στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου γίνεται από κοινού με τα δημαρχεία Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου, σε συνεργασία με την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αμμοχώστου. Σε πρόσφατη συνεδρία του το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίας Νάπας αποφάσισε όπως γίνει περαιτέρω διαφήμιση για προσέλκυση Ρώσων πολιτών προκειμένου να τελέσουν τον πολιτικό τους γάμο στην Κύπρο και πιο συγκεκριμένα στην Αγία Νάπα και το Παραλίμνι».

Πρόσθεσε ότι «οι πλείστοι πολιτικοί γάμοι που γίνονται στην Αγία Νάπα είναι από την αγγλική αγορά και οι γάμοι αυτοί συνδέονται με πακέτα διακοπών για το ζευγάρι και τους συγγενείς τους. Αποφασίσαμε λοιπόν να κάνουμε μια οργανωμένη προσπάθεια στη ρωσική αγορά, προκειμένου οι Δήμοι Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου να πάρουν το δικό τους μερίδιο από την πληθώρα πολιτικών γάμων που γίνεται στην Κύπρο», είπε.

Ο κ. Ανδρέου σημείωσε ότι πρόσφατα μαζί με τον αντιδήμαρχο Παραλιμνίου και τον διευθυντή Δημοσίων Σχέσεων της Εταιρείας Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής Αμμοχώστου, ταξίδεψαν στη Μόσχα όπου, σε συνεργασία με την πρεσβεία της Κύπρου στη Ρωσία, σε κεντρικό ξενοδοχείο έγινε παρουσίαση, σε 20 τουριστικούς πράκτορες που ειδικεύονται σε θέματα γάμων, των υπηρεσιών που προσφέρουν οι δύο δήμοι για τον συγκεκριμένο θεσμό.

Ανέφερε ακόμα ότι έγινε αναφορά στα απαραίτητα έγγραφα που χρειάζεται ένα ζευγάρι για να τελέσει πολιτικό γάμο στην Κύπρο ενώ έγινε και παρουσίαση ξενοδοχείων, τα οποία διοργανώνουν δεξιώσεις γάμου.

«Είχαμε πάρα πολύ μεγάλο ενδιαφέρον από τους τουριστικούς πράκτορες, οι οποίοι με τη σειρά τους ζήτησαν διευκρινίσεις για ορισμένα θέματα που άπτονται της τέλεσης πολιτικού γάμου από ξένους υπηκόους», είπε, και εξέφρασε αισιοδοξία ότι για το 2012 οι κρατήσεις πολιτικών γάμων θα αυξηθούν.

Ανέφερε ακόμα ότι «το 2011 είχαμε αύξηση περίπου 30% στην τέλεση πολιτικών γάμων από τη Ρωσία ενώ για το 2012 αναμένουμε να έχουμε περαιτέρω αύξηση της τάξης του 20%. Ολοι οι γάμοι που αναμένουμε να γίνουν εντός του 2012 προέρχονται από πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας», κατέληξε ο αντιδήμαρχος Αγίας Νάπας.
Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Ροη Ειδησεων

Θεόδωρος Πυρίλλης: “Δε χρωστάω τίποτα σε κανένα κόμμα” (ΒΙΝΤΕΟ-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)

Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης καλεσμένος στην εκπομπή Famagusta Talks με τη Γαβριέλλα Ζάρτηλα. Μιλάει…

18 Μαΐου, 2024

Κουμής: Εντός των στόχων μας τα στατιστικά στοιχεία των αφίξεων

Τα στατιστικά στοιχεία αφίξεων του πρώτου τετραμήνου του 2024 καταδεικνύουν ότι είμαστε μέσα στους στόχους…

17 Μαΐου, 2024

Κιβωτός του Κόσμου: Ξεκίνησε η δίκη του πατέρα Αντώνιου για τις κακοποιήσεις παιδιών

Με την κατάθεση της Σαμάνθας Στρατιδάκη, η οποία είναι ειδική επιστήμονας στον Συνήγορο του Πολίτη…

17 Μαΐου, 2024

Υπουργός Εσωτερικών: «Ταύτιση απόψεων στην Υπουργική»

Από τη σημερινή συζήτηση καταγράφεται η ταύτιση απόψεων σε σχέση με την πρωτοβουλία της Κυπριακής…

17 Μαΐου, 2024

H ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για τα απειλητικά email στα σχολεία

Το Υπουργείο Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας (ΥΠΑΝ), ενημερώνει ότι μεγάλος αριθμός δημόσιων σχολείων στην Κύπρο…

17 Μαΐου, 2024

Νεκρή 77χρονη στην άσφαλτο – Την εγκατέλειψε ο οδηγός

Σε νέα θανατηφόρα οδική σύγκρουση που σημειώθηκε γύρω στις 6:00 το πρωί σήμερα στην Κοκκινοτριμιθιά,…

17 Μαΐου, 2024