Προκλητικότατος και πάλι ο Έρογλου. Χαρακτηρίζει κατοχική δύναμη τους Ε/κ

Οι Ελληνοκύπριοι είναι η κατοχική δύναμη στην Κύπρο και όχι το τουρκικός στρατός, υποστήριξε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου σε ομιλία του στην Αττάλεια της Τουρκίας, σε τελετή για την ολοκλήρωση των εργασιών σε λεωφόρο στην οποία δόθηκε το όνομά του.

Κατά καιρούς χαρακτηρίζουν κατοχικό τον τουρκικό στρατό. Στην πραγματικότητα, αυτός που έχει καταλάβει την Κύπρο και αυτήν τη στιγμή είναι υπό την κατοχή του, είναι οι Ε/κ, ισχυρίστηκε ο κ. Έρογλου.

Στο νησί, συνέχισε, επιθυμούν μία ομοσπονδιακή λύση, με ίσα δικαιώματα, που θα την αποτελούν δύο ίσες ιδρυτικές πολιτείες. Σύμφωνα με τον Τ/κ ηγέτη, οι Ε/κ “λένε ψέματα” εδώ και 40 χρόνια, για την εξασφάλιση επιστροφής στην κατάσταση πριν το 1974.

“Δεν θα υπάρξει επιστροφή στην κατάσταση πριν το 1974. Θα συνεχιστεί η αποτελεσματική εγγύηση της Τουρκίας. Εάν μπορέσουμε να ιδρύσουμε ένα νέο κοινό κράτος, όλοι οι πολίτες, που πήραν ‘υπηκοότητα’, θα είναι πολίτες του κράτους εκείνου. Αυτές είναι οι δικές μας κόκκινες γραμμές”, είπε ο Τ/κ ηγέτης.

Τζον Κέρι: Έτοιμες οι ΗΠΑ για ενεργό ρόλο στο Κυπριακό

Στο μεταξύ, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Ακσάμ ο Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι στην Άγκυρα κατά τις επαφές του την περασμένη βδομάδα, δήλωσε πως η Ουάσινγκτον είναι έτοιμη να αναλάβει ενεργό ρόλο για λύση του Κυπριακού.

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι ο Τζον Κέρι συζήτησε το Κυπριακό τόσο με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν όσο και με τον Τούρκο ομόλογό του Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Μάλιστα, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου φέρεται να είπε ότι το πρόβλημα αυτό θα πρέπει να επιλυθεί το ταχύτερο δυνατόν. “Για τη λύση στην Κύπρο υπάρχει ένα κατάλληλο κλίμα. Εμείς κάνουμε ότι μπορούμε. Να κάνετε και εσείς”, είπε ο Τσαβούσογλου στον Τζον Κέρι. Ο Τσαβούσογλου είπε ότι εκτιμούν τις προσπάθειες των ΗΠΑ τον τελευταίο καιρό.

Η Ακσάμ αναφέρει, επίσης, ότι έγινε γνωστό πως και ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ είπε ότι αναφορικά με το θέμα αυτό η Ουάσιγκτον είναι έτοιμη να αναλάβει ενεργό ρόλο.

Ροη Ειδησεων

Κλεάνθης Κουτσόφτας: “Να φέρουμε νέες ιδέες, αλλαγή και ανανέωση στο Παραλίμνι” (Συνέντευξη-Βίντεο)

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας, και υποψήφιος για την Αντιδημαρχία Παραλιμνίου Κλεάνθης Κουτσόφτας βρέθηκε καλεσμένος…

2 Ιουνίου, 2024

Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης 0-2: Η Βασίλισσα της Ευρώπης ξανά στον θρόνο της

Είναι η «Βασίλισσα» του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου και το απέδειξε για ακόμη μία φορά! Τι κι…

2 Ιουνίου, 2024

Η Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής επαρχίας Αμμοχώστου παρουσιάζει την πρώτη της συναυλία στο Παραλίμνι

Την πρώτη της επίσημη παρουσίαση και συναυλία θα πραγματοποιήσει στις 8 το βράδυ της Κυριακής…

1 Ιουνίου, 2024

ΠΑΡΑΛΙΜΝΙ: Έτσι θα μοιάζει η νέα σύγχρονη πλατεία (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο σχεδιασμός της πλατείας Παραλιμνίου, έργο ύψους 17 εκατομμυρίων ευρώ παρουσιάστηκε το βράδυ της Παρασκευής…

1 Ιουνίου, 2024

Άγγελος Κυριάκου για Αβραάμ Μουλαζίμη: “Η κοινωνία χρειάζεται ανθρώπους σαν εσένα”

Με μία ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο γιος του αδελφού του ήρωα Σολωμού…

1 Ιουνίου, 2024

Λούκας Πολυκάρπου: “Οι ψηφοφόροι να είναι προσεκτικοί με τη μετάφραση δημοσκοπήσεων”

Κάλεσμα προς τους ψηφοφόρους να είναι αρκετά προσεκτικοί με τη μετάφραση δημοσκοπήσεων κάνει ο υποψήφιος…

1 Ιουνίου, 2024