Αναβλήθηκε η δίκη για το φόνο του Ρόπα

a 149 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 3260 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Για τις 10 Ιανουαρίου 2014 αναβλήθηκε η ακροαματική διαδικασία, ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Κύπρου στη Λάρνακα, για την υπόθεση του φόνου εκ προμελέτης του Παντελή Αντωνίου Ρόπα, 66 χρόνων, οδηγού ταξί από τη Σωτήρα που διεπράχθη στις 8 Οκτωβρίου 2013 στην Αγία Νάπα. Για την υπόθεση κρατείται ως ύποπτος ο Γιώργος Ανδρέου 35 χρόνων από τη Ξυλοφάγου.

Στην προηγούμενη δικάσιμο στις 13 Νοεμβρίου, ο δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Αριστείδης απήγγειλε στον 35χρονο τις κατηγορίες για το φόνο του 66χρονου οδηγού ταξί, ότι δηλαδή στις 8 Οκτωβρίου 2013 με κυνηγετικό όπλο τύπου ΔΟΚΟ επέφερε το θάνατο στον Παντελή Αντωνίου Ρόπα. Σε ερώτηση του κ. Αριστείδη εάν αποδέχεται τις κατηγορίες ο Γιώργος Ανδρέου απάντησε «Όχι».

Κατά τη σημερινή διαδικασία, ενώπιον του Κακουργιοδικείου που συνεδρίασε στη Λάρνακα, ο κ. Αριστείδης ζήτησε περισσότερο χρόνο προκειμένου να ετοιμαστούν οι εκθέσεις του βασικού μαρτυρικού υλικού, δηλαδή του οπτικογραφημένου υλικού από τα κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης που παραλήφθηκαν από την Αστυνομία.

Στο υλικό αυτό απεικονίζονται οι κινήσεις του αυτοκινήτου με το οποίο φέρεται να κινήθηκε ο δράστης του εγκλήματος και τα βίντεο τυγχάνουν επεξεργασίας από την Υπηρεσία Εγκληματολογικών Ερευνών του Αρχηγείου Αστυνομίας.

Μετά την εξέλιξη αυτή ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου όρισε ως νέα ημερομηνία για έναρξη της ακροαματικής διαδικασίας την Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014. Μέχρι την ημερομηνία αυτή ο Γιώργος Ανδρέου θα παραμείνει υπό κράτηση στις Κεντρικές Φυλακές.

Υπενθυμίζεται ότι ο φόνος του οδηγού ταξί διαπράχθηκε γύρω στις 12.45 το μεσημέρι της Τρίτης 8 Οκτωβρίου 2013, την ώρα που ο Παντελής Αντωνίου Ρόπα έπαιζε σε χώρο στάθμευσης στη Λεωφόρο «Νησί» στην Αγία Νάπα, επιτραπέζιο παιχνίδι με συνάδελφο του, ο οποίος αναγνώρισε το φερόμενο ως δράστη.

Το θύμα δέχθηκε δύο πυροβολισμούς από κυνηγετικό όπλο, τύπου ΔΟΚΟ, από άτομο το οποίο τον προσέγγισε με διπλοκάμπινο όχημα. Ο 35χρονος φέρεται να πυροβόλησε το θύμα μέσα από το αυτοκίνητο του και στη συνέχεια εγκατέλειψε τη σκηνή προς άγνωστη κατεύθυνση.

Οι πυροβολισμοί έπληξαν τον Παντελή Αντωνίου Ρόπα σε διάφορα μέρη του σώματος του. Με ασθενοφόρο μεταφέρθηκε σε πολυκλινική στην Αγία Νάπα όπου οι επί καθήκοντι ιατροί διαπίστωσαν το θάνατο του. Το θύμα έφερε τραύματα στο θώρακα, το λαιμό και τα χέρια και ο θάνατός του ήταν ακαριαίος.