Ταξίδεψε με μια μηχανή από την Ελβετία για ένα τάμα στην Αγία Θέκλα

a 1 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 3645 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Τάμα ζωής εκπλήρωσε φέτος το καλοκαίρι ο 52χρονος Athos από την Ελβετία αφού έκανε κάτι που για πολλούς μοιάζει ακατόρθωτο. Για αυτόν όμως είναι απλά η εκπλήρωση του τάματος που έχει κάνει στην Αγία Θέκλα. Αποφάσισε, λοιπόν, με τη βοήθεια της Αγίας Θέκλας να ταξιδέψει μόνος του και με μόνο μέσο μεταφοράς τη μοτοσικλέτα του, από την Ελβετία μέχρι και την Σωτήρα, για να βρεθεί την ημέρα της γιορτής της (24 Σεπτεμβρίου) και να προσευχηθεί, εκπληρώνοντας το τάμα του.

Στη συνάντησή μας με τον Athos στην παραλία της Αγίας Θέκλας, ο ίδιος μας εξομολογήθηκε πως στην Αγία Θέκλα έρχεται τα τελευταία είκοσι χρόνια κάθε καλοκαίρι. Τον μαγεύει, όπως λέει, η απλότητα της παραλίας, η μαγεία του τοπίου με το απέναντι νησί, ενώ η τελευταία ανάπτυξη του υπέστη το παραλιακό μέτωπο τον άφησε ιδιαίτερα συγκινημένο, που είδε, όπως μας είπε, την παραλία, που την νιώθει σαν σπίτι του, να εξελίσσεται και να προοδεύει.

a2 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Η απόφαση και το τάμα

Ο Athos, αν και παντρεμένος με παιδιά, αποφάσισε φέτος να αφήσει πίσω του την οικογένειά του για να ταξιδέψει περισσότερα από 2 χιλιάδες εξακόσια χιλιόμετρα με μια μηχανή, κάνοντας την διαδρομή Ελβετία, Αυστρία, Σλοβενία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Αλβανία, Ελλάδα και να φτάσει στην Κύπρο και μετά στη Σωτήρα. Χαρακτηριστικές είναι οι δύο μικρές σημαίες στο πίσω μέρος της μηχανής του: μία της Ελβετίας και μία της Κύπρου!

Ο λόγος, το σοβαρό και χρόνιο πρόβλημα στην πλάτη που αντιμετωπίζει, και με την ελπίδα πως η Αγία Θέκλα θα τον βοηθήσει να το αντιμετωπίσει.

Στην ερώτησή μας αν είναι καθολικός, μας απαντά “ναι, όμως μέσα μου νιώθω περισσότερο από χριστιανός! Κάθε πρωί ξυπνώ και πάω να ανάψω την καντήλα (candela) όπως ονομάζεται το κερί στα ιταλικά (ο Athos ζει στο ιταλόφωνο μέρος της Ελβατίας), και να προσευχηθώ”.

Το μάθημα που παίρνουμε από αυτή την ιστορία δεν είναι απλά η μεγάλη ψυχική δύναμη την οποία μπορεί να αντλήσει ένας άνθρωπος από τον Θεό. Πολύ περισσότερο, όταν βλέπεις τον Athos να μιλάει με αυτόν τον απύθμενο θαυμασμό για τον τόπο μας και για την εκκλησία, σε κάνει να καταλαβαίνεις πως εν τέλει οι ξένοι εκτιμούν και σέβονται πολύ περισσότερο τους τόπους αλλά και την θρησκεία μας απ’ ότι εμείς.

a1 1 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

SotiraNews.com