Ο απλός πολίτης και η φιλολαϊκή Κυβέρνηση

a 388
a 7389

Του Γιώργου Καρά

Πρόεδρε Χριστόφια, οφείλετε να αναλάβετε τις ευθύνες σας γιατί ο απλός πολίτης δεν μπορεί να πληρώνει τη δική σας πολιτική ανεπάρκεια… 

Έχω παρατηρήσει στους λογαριασμούς της ΑΗΚ πού παίρνουμε κάθε δίμηνο ότι πέραν από το χαράτσι που πληρώνουμε για της ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, που οφείλεται σε δική σας πολιτική ανεπάρκεια, ο απλός πολίτης πληρώνει και το χαράτσι για την καταστροφή στο Μαρί.

Προκλητικά επιπόλαια και με εντελώς απαράδεκτο τρόπο η ΑΗΚ έχει τοποθετήσει το χαράτσι για το Μαρί στους λογαριασμούς της όπου ο απλός πολίτης πέραν από το κόστος αυτό καλείται να πληρώσει και ΦΠΑ καθώς και την αύξησή του κατά 2% από την 1/3/2012. Το ερώτημα είναι γιατί το χαράτσι αυτό δεν μπήκε στους λογαριασμούς μετά τον υπολογισμό του ΦΠΑ όπως έγινε και με τους ρύπους ούτως ώστε να μην φορολογείται.

Θέτω επίσης και ένα άλλο απλό ερώτημα και περιμένω μια απάντηση από οποιονδήποτε από αυτή την κυβέρνηση θεωρεί τον εαυτό του ως αρμόδιο να μού το απαντήσει. Είναι γνωστό ότι αρκετοί από τους απλούς πολίτες έχουν εγκαταστήσει στα σπίτια τους φωτοβολταϊκά συστήματα (ανανεώσιμες πηγές ενέργειας) με ένα σεβαστό κόστος και καλούνται να πληρώνουν και τους ρύπους.

Το κόστος αυτής της κυβερνητικής ανικανότητας και ανεπάρκειας, πρόεδρε Χριστόφια, το πληρώνει ο απλός πολίτης, ο συνταξιούχος, ο πολύτεκνος, ο χαμηλόμισθος αλλά και ο άνεργος… αφού είναι γνωστό πως αυτή την ώρα περισσότερα από 38.000 άτομα (οι περισσότεροι οικογενειάρχες) βρίσκονται εκτός δουλειάς.

Αλήθεια, γιατί χρειάζεστε τις νέες φορολογίες, όταν το κόστος κάθε κυβερνητικής ανεπάρκειας το φορτώνετε σε εμάς τους απλούς πολίτες; Αυτή και αν είναι φιλολαϊκή πολιτική για μιαν πιο δίκαιη κοινωνία.