«Ο Χριστόφιας θέλει μόνο να παίρνει»

a 120 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 6247 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Σφοδρή επίθεση του Ντερβίς Έρογλου από το Λονδίνο

Τον ισχυρισμό του ότι στόχος του προέδρου της Κύπρου Δημήτρη Χριστόφια είναι «μόνο να παίρνει και όχι να δίνει» επανέλαβε ο τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου από το Λονδίνο όπου βρίσκεται… 

Παράλληλα ανέφερε ότι ο κ. Χριστόφιας τού ζήτησε να επιστραφούν τα χωριά που βρίσκονται νοτίως του δρόμου Λευκωσίας-Αμμοχώστου, η Μόρφου και τα χωριά της και το σύνολο της χερσονήσου της Καρπασίας.

Όπως γράφει ο τουρκοκυπριακός Τύπος σε ερώτηση για την επιστροφή των Βαρωσίων, ο κ. Ερογλου είπε ότι δέχεται να το συζητήσει στα πλαίσια των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης, αλλά ανέφερε θα έχουν και οι Τουρκοκύπριοι κάποιες προτάσεις όπως την άρση των λεγομένων εμπάργκο και την αποδοχή ως νόμιμου του λιμανιού της Αμμοχώστου.

Ερωτηθείς για το «σχέδιο β’» σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί συμφωνία στο Κυπριακό, ο κ. Ερογλου είπε πως το σχέδιο β΄ είναι το κατοχικό καθεστώς.

Περαιτέρω ανέφερε ότι χωρίς την άρση της λεγόμενης απομόνωσης των τουρκοκυρπίων δεν πρόκειται να υπάρξει λύση στο πρόβλημα, χαρακτηρίζοντας τα «εμπάργκο» καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η ελληνοκυπριακή πλευρά, υποστήριξε, δεν αισθάνεται την ανάγκη να προχωρήσει σε διευθέτηση του Κυπριακού αφού επωφελείται από όσα προσφέρει η ΕΕ, προσθέτοντας ότι η τουρκική πλευρά δεν το χειρίστηκε όπως έπρεπε το «όχι» των Ελληνοκυπρίων στο Σχέδιο Ανάν και επέκρινε τον Μεχμέτ Αλί Ταλάτ που αποδέχτηκε την επανέναρξη των συνομιλιών πιστεύοντας ότι θα εξευρεθεί λύση.