Ιδρύεται Σχολή Μοριακής Ιατρικής

a1 16 Ειδήσεις
a1 194 Ειδήσεις
Την ίδρυση της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου (Cyprus School of Molecular Medicine) και την έναρξη των μεταπτυχιακών προγραμμάτων MSC και PhD στους κλάδους της Ιατρικής Γενετικής και Μοριακής Ιατρικής το προσεχές ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 εξήγγειλε το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου… 

Η Σχολή Μοριακής Ιατρικής Κύπρου είναι μέρος του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου.

Στόχος του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου, σημείωσε, είναι να λειτουργεί ως κέντρο αριστείας στους τομείς της Νευρολογίας, της Γενετικής, των Ιατρικών και των Βιοϊατρικών Επιστημών. Τον προσεχή Σεπτέμβρη θα δεχτεί τους πρώτους της φοιτητές σε δύο προγράμματα: της Ιατρικής Γενετικής και της Μοριακής Ιατρικής για Μάστερ και Διδακτορικούς τίτλους.

Η μεταπτυχιακή σχολή, είπε, θα ενδυναμώσει τον εκπαιδευτικό και ερευνητικό ρόλο του Ινστιτούτου στην Κύπρο αλλά και διεθνώς και τα οφέλη που θα προσκομίσει το Ινστιτούτο Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου αλλά και η πολιτεία γενικότερα είναι πάρα πολλά. Ο Καθηγητής Φίλιππος Πατσαλής, Διευθυντής της Σχολής και Γενικός Εκτελεστικός Ιατρικός Διευθυντής στο Ινστιτούτο, χαρακτήρισε την ίδρυση της Σχολής ως τη μεγαλύτερη εξέλιξη του Ινστιτούτου Νευρολογίας και Γενετικής Κύπρου από τον καιρό της δημιουργίας του.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Λεωνίδας Φυλακτού, Κοσμήτορας της Σχολής Μοριακής Ιατρικής Κύπρου, ανέφερε πως οι δύο αυτοί τομείς έχουν μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία χρόνια και που πάνω σε αυτούς είναι βασισμένη η σύγχρονη ιατρική.

Επιπλέον, προκειμένου να προσελκύονται άριστοι φοιτητές, θα δίνονται υποτροφίες για τα δίδακτρα των διδακτορικών φοιτητών, όπως επίσης και ορισμένες πλήρεις υποτροφίες για αυτούς που ξεχωρίζουν με την επίδοσή τους. Τα προγράμματα της Ιατρικής Γενετικής και της Μοριακής Ιατρικής θα προσφέρονται στην αγγλική γλώσσα με στόχο την προσέλκυση και μη ελληνόφωνων και ξένων φοιτητών από το εξωτερικό και τη δημιουργία μιας Σχολής με διεθνή εμβέλεια.

Πηγή: ΚΥΠΕ/ΑΠΕ