Μείωση αστυνομικών για Χριστόφια – Καρογιάν

a 44 Ειδήσεις
a 3163 Ειδήσεις

Μείωση της φρουράς των Δημήτρη Χριστόφια και Μάριου Καρογιάν αποφάσισε στη χθεσινή του συνεδρία το Υπουργικό Συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, ο κ. Καρογιάν ως πρώην πρόεδρος της Βουλής και ως πρόεδρος του ΔΗΚΟ είχε στη διάθεση του έξι αστυνομικούς που ήταν επιφορτισμένοι με την ασφάλειά του καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου. Το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε χθες να περιορίσει τον αριθμό των αστυνομικών του Μάριου Καρογιάν στους δύο, τους οποίους θα διατηρήσει εσαεί ως πρώην πρόεδρος της Βουλής.

Επίσης, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε χθες να μειώσει από 1/1/2014 τη φρουρά του κ. Χριστόφια κατά τρεις αστυνομικούς, με προοπτική να μειωθεί η φρουρά του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας ακόμη περισσότερο.

Με την ασφάλεια του κ. Χριστόφια είναι επιφορτισμένοι σήμερα 15 αστυνομικοί. Με τον νέο χρόνο θα μειωθούν στους 12 και τον ερχόμενο Ιούλιο θα γίνει επαναξιολόγηση της κατάστασης και των κινδύνων που διατρέχει η ζωή του κ. Χριστόφια και της οικογένειάς του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι φρουρείται τόσο η διώροφη κατοικία στη Μακεδονίτισσα όπου διαμένουν και τα παιδιά του κ. Χριστόφια, όσο και η εξοχική του κατοικία στο Κελλάκι, όπου διαμένει ο ίδιος. Με την αποχώρηση του κ. Χριστόφια από την προεδρία της Δημοκρατίας κρίθηκε επιβεβλημένη η παραχώρηση ενός τόσο μεγάλου αριθμού αστυνομικών για τους γνωστούς λόγους που έχουν να κάνουν με την οικονομική καταστροφή του τόπου.

Τέλος, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε να διατηρήσει τους δυο αστυνομικούς που διαθέτει ο κ. Κουτσού μέχρι τα τέλη του 2014.

Αστυνομική φρουρά αναμένεται να αποκτήσει ο νέος πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος.

Πηγή: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ