Φονικό Αγίας Νάπας: Η συγκλονιστική μαρτυρία του ΜΜΑΔίτη

a 125 Αστυνομία, Έγκλημα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, φάνος καλοψιδιώτης
a 379 Αστυνομία, Έγκλημα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, φάνος καλοψιδιώτης

Σε συγκλονιστική περιγραφή των γεγονότων από τη νύχτα του τετραπλού φόνου στην Αγία Νάπα, προέβη σήμερα στο Κακουργιοδικείο Λάρνακας ένας από τους τραυματίες.

Πρόκειται για το μέλος της ΜΜΑΔ, Γιώργο Χαραλάμπους, ο οποίος τραυματίστηκε από τα πυρά των εκτελεστών, εκείνο το βράδυ.

Όπως ανέφερε, είχε καθίσει στο ίδιο τραπέζι με τους Φάνο Καλοψιδιώτη, που ήταν κουμπάρος και φίλος του, ενώ του είχε βαφτίσει και ένα από τα παιδιά του. Επίσης στο ίδιο τραπέζι είχαν καθίσει το ζεύγος Ηλία και Σκεύης Χατζηευθυμίου και σε άλλο τραπεζάκι κοντά, είχαν καθίσει δυο σωματοφύλακές του.

Όπως ανέφερε ο Χαραλάμπους, ξαφνικά άκουσε δυο πυροβολισμούς και ένιωσε πόνο στο αριστερό του χέρι. Βούτηξε στο έδαφος ή διαφορετικά «έκανε βαρελάκι» όπως ανέφερε στη συνέχεια, με στόχο να μπει κάτω από το τραπέζι για να προστατευτεί.

Είπε μάλιστα πως πρόσεξε ένα από τα παιδιά του ζεύγους Χατζηευθυμίου και προσπάθησε να το τραβήξει για να το προστατεύσει. Πρόσθεσε πως μαζί του είχε το τσαντάκι του με το υπηρεσιακό του περίστροφο κρεμασμένο στην καρέκλα που καθόταν. Το πήρε και προσπάθησε να βγάλει το πιστόλι του αλλά δεν τα κατάφερε, όπως είπε. Στη συνέχεια, όπως βρισκόταν στο έδαφος, πρόσεξε έναν από τους εκτελεστές που φορούσε, όπως περιέγραψε, μαύρα ρούχα, καπελάκι του μπέιζμπολ και «κάτι σαν μάσκα στο πρόσωπο».

Όπως είπε, ο εκτελεστής τον πρόσεξε και γύρισε το καλάσνικοφ πάνω του. Στη συνέχεια ένιωσε πολλούς πυροβολισμούς σαν να έμπαιναν βελόνες στο σώμα του. Σύμφωνα με τη μαρτυρία του, μετά ένιωσε ότι βρισκόταν σε ασθενοφόρο και ακολούθως ξύπνησε στο νοσοκομείο.

Ο μάρτυρας δέχθηκε πυροβολισμούς στο κεφάλι, αριστερό χέρι και στο δεξί πόδι. Νοσηλεύτηκε για τρεις ημέρες διασωληνωμένος στην εντατική μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας και για άλλες 12 ημέρες στο Νευροχειρουργικό Τμήμα του Νοσοκομείου Λευκωσίας.

Ανέφερε ακόμη ότι εκείνο το μοιραίο βράδυ του φόνου, ήταν η μοναδική φορά που γνώρισε την οικογένεια του Χατζηευθυμίου, όμως με τον Ηλία Χατζηευθυμίου ήταν φίλοι και έτυχε να βρεθούν για φαγητό αρκετές φορές μαζί με τον Καλοψιδιώτη.

Σημαντική ήταν η αναφορά του μάρτυρα, ότι είχε προσέξει τουλάχιστον σε μια – δύο περιπτώσεις, 15 μέρες περίπου πριν το φονικό, τον Άλεξ Μπορέλι, στο εστιατόριο όπου έγινε ο φόνος. Μάλιστα σε μια περίπτωση, ο Καλοψιδιώτης μια φορά όταν είδε αυτό το πρόσωπο, αναφώνησε «μα πόθεν εφκίκεν τούτος». Όπως είπε ο μάρτυρας, το πρόσωπο αυτό έμοιαζε πολύ με το πρόσωπο που καταζητείται, δηλαδή τον Μπορέλι.

Πηγή: Φιλελεύθερος