Μακελειό Αγίας Νάπας: Οι συγκλονιστικές μαρτυρίες των δύο υπόπτων

CEB1 15 Αστυνομία, Έγκλημα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, φάνος καλοψιδιώτης
CEB1 1349 Αστυνομία, Έγκλημα, Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου, φάνος καλοψιδιώτης

Ανανεώθηκε σήμερα για άλλες οκτώ ημέρες, το διάταγμα κράτησης των δύο υπόπτων που συνελήφθησαν πρώτοι σχετικά με το τετραπλό φονικό στην Αγία Νάπα. Χαράλαμπος Ανδρέου και Σωτήρα Νεοφύτου φαίνεται να συνεργάζονται πλήρως με τους ανακριτές της υπόθεσης και έχουν ομολογήσει σχεδόν τα πάντα γύρω από το έγκλημα.

Κατά τη σημερινή διαδικασία ενώπιον του Δικαστηρίου, ο παρουσιαστής της υπόθεσης, Λοΐζος Ιωνά, ανέφερε ότι σύμφωνα με κατάθεση της Νεοφύτου, προκύπτει πως οι δράστες «μελετούσαν» τη διάπραξη του εγκλήματος από τις αρχές του περασμένου Μάη.

Ο Ανδρέου, σύντροφος της Νεοφύτου, σύμφωνα με τα όσα παρουσιάστηκαν στο Δικαστήριο, φαίνεται ότι μετέφερε τους δύο Αλβανούς εκτελεστές, σε διαμέρισμα που είχε η δεύτερη προς ενοικίαση. Σύμφωνα με την κατάθεσή της, ο πρώτος ύποπτος της ζήτησε όπως τους αφήσει να μείνουν μερικές μέρες εκεί και όπως τους παίρνει καθημερινά φαγητό. Επίσης, όπως λέχθηκε, η δεύτερη ύποπτη έδωσε στον πρώτο, καθαριστικό όπλου, το οποίο της ζήτησε και το οποίο αυτή προμηθεύτηκε από συγγενικό της πρόσωπο.

Η ύποπτη ανέφερε ότι ο Ανδρέου είχε αρχίσει να συμπεριφέρεται παράξενα και σε επίμονες ερωτήσεις της, το μόνο που της είπε ήταν πως οι δύο αλλοδαποί ήρθαν στην Κύπρο για να «κάνουν μια πράξη». Η ίδια κατάλαβε πως επρόκειτο για κάτι παράνομο, ωστόσο ο ύποπτος δεν της ανέφερε περαιτέρω λεπτομέρειες.

Είπε επίσης, ότι την επόμενη μέρα του εγκλήματος, στις 24 Ιουνίου, ο Ανδρέου της ανέφερε πως ο ίδιος ήταν ο οδηγός στο φονικό. Σύμφωνα πάντα, με τα όσα ακούστηκαν στο Δικαστήριο, φέρεται να της είπε ακόμα ότι ο ένας αλλοδαπός ήταν νεκρός, ενώ ο άλλος βρισκόταν στο διαμέρισμα που αρχικά φιλοξενήθηκε στην Αγλαντζιά. Ακολούθως και οι δύο τον φυγάδευσαν σε συγκεκριμένο χώρο στη Λευκωσία, τον οποίον όμως δεν ονόμασε.

Σύμφωνα με τον παρουσιαστή της υπόθεσης, ο πρώτος ύποπτος σε θεληματική του κατάθεση στις 30 Ιουνίου ομολόγησε την εμπλοκή τους στη διάπραξη του εγκλήματος και κατονόμασε ως συνεργάτες του τον καταζητούμενο Αλβανό Άλεξ Μπορέλλι και τους άλλους τέσσερις υπόπτους, που συνελήφθησαν την 1η Ιουλίου.

Ο πρώτος ύποπτος στην κατάθεσή του είπε ότι ήταν το πρόσωπο που μεσολάβησε για τη διαμονή των εκτελεστών στην Κύπρο, το πρόσωπο που τους προμήθευσε τα όπλα και το πρόσωπο που έκανε μαζί τους παρακολουθήσεις του μέρους, όπου διαπράχθηκε το έγκλημα της 23ης Ιουνίου. Επίσης, ήταν ο οδηγός του αυτοκινήτου που μετέφερε τους δύο Αλβανούς στο εστιατόριο του Καλοψιδιώτη. Ακολούθως, φυγάδευσε τον Μπορέλλι σε σημείο όπου τους ανέμεναν άλλα δύο αυτοκίνητα, στα οποία και μεταβιβάστηκαν, αφήνοντας εκεί το αυτοκίνητο που χρησιμοποιήθηκε και το οποίο κλάπηκε από τη Λευκωσία. Σημειώνεται ότι λέχθηκε πως το κλεμμένο αυτοκίνητο, ο ύποπτος το έκρυψε για κάποιες μέρες σε εξοχική κατοικία. Ακόμα, ανέφερε ότι μετά το φόνο, είχαν μεταβεί στη Λεμεσό, όπου προσπάθησε μαζί με το πρόσωπο το οποίο έδινε οδηγίες (τελεί κι αυτός υπό κράτηση μαζί με τη νεαρή σύντροφό του), να κρύψουν τον εκτελεστή. Κάτι που δεν έγινε με αποτέλεσμα να επιστρέψουν και τα τέσσερα πρόσωπα στη Λευκωσία και να μεταφέρει τον Μπορέλλι στο διαμέρισμα όπου διέμενε τις προηγούμενες μέρες. Την επόμενη μέρα, ο ύποπτος παρέλαβε και πάλι τον Μπορέλλι και μαζί με το ίδιο πρόσωπο, μετέβησαν εκ νέου στη Λεμεσό, όπου και τον έκρυψαν σε διαμέρισμα.

Ο εξεταστής της υπόθεσης ανέφερε πως στο πλαίσιο των ερευνών για εντοπισμό του Άλεξ Μπορέλλι, διερευνήθηκε εγκαταλελειμμένο κτήριο στην περιοχή Αγλαντζιάς, κατόπιν μαρτυρίας που ήθελε τον Μπορέλλι να βρίσκεται εκεί. Στο χώρο εντοπίστηκαν διάφορα τεκμήρια που υποδηλώνουν πρόσφατη διαμονή προσώπου και τα οποία στάλθηκαν για επιστημονικές εξετάσεις.

Σε σχέση με την υπόθεση, αναζητούνται – εκτός από τον Μπορέλλι -, άλλα δύο πρόσωπα.

Πηγή: Φιλελεύθερος