Με ομαδική αγωγή κατά υπευθύνων για την κατάρρευση της οικονομίας προχωρούν Σύνδεσμοι

CEB1 48 Ειδήσεις
Με ομαδική αγωγή εναντίον όλων όσοι ευθύνονται για την κατάρρευση της οικονομίας σκοπεύουν να προχωρήσουν τρεις σύνδεσμοι δανειοληπτών, καταθετών και κατόχων αξιογράφων, οι οποίοι σημειώνουν πως “στη λίστα των εναγομένων θα περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, Υπουργοί Οικονομικών, ηγετικά στελέχη τραπεζών, Διοικητές της Κεντρικής Τράπεζας και πιθανόν Πρόεδροι της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

CEB1 1474 Ειδήσεις

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή τους, ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών (ΣΥΠΡΟΔΑΤ), ο Σύνδεσμος Καταθετών Λαϊκής (ΣΥΚΑΛΑ) και ο Σύνδεσμος Κατόχων Αξιογράφων (ΣΥΚΑΤΑ) αναφέρουν πως μελετούν και επεξεργάζονται με ομάδα νομικών τις δέουσες δικαστικές διαδικασίες, κυρίως ομαδική αγωγή εναντίον όλων όσοι ευθύνονται για την κατάρρευση της οικονομίας, που είχε ως αποτέλεσμα να υποστούν ζημιά τόσο οι κουρεμένοι (καταθέτες, μέτοχοι, κλπ.) όσο και οι κάτοχοι αξιογράφων, αλλά και οι δανειολήπτες.

Οι Σύνδεσμοι σημειώνουν πως εναγόμενοι σε αυτή την αστική διαδικασία προβλέπεται ότι θα είναι όλοι όσοι επέφεραν αυτό το αποτέλεσμα με τις ενέργειες, παραλείψεις και γενικά τους χειρισμούς που έχουν κάνει. Ανεξάρτητα με αυτό, αναφέρεται στην ανακοίνωση, οι τρεις σύνδεσμοι θα καλέσουν και θα προκαλέσουν για τελευταία φορά το κράτος να βρει τρόπους να αποζημιώσει όλους όσους υπέστησαν ζημιά από αυτές τις ενέργειες.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται πως το κράτος έχει ήδη στα χέρια του τις διάφορες προτάσεις που έχουν επεξεργαστεί και υποβάλει οι σύνδεσμοι, αλλά ακόμα δεν έχει δοθεί ξεκάθαρα απάντηση, “πλην ενός νερόβραστου ψηφίσματος της Βουλής”.

Πηγή: ΚΥΠΕ