«Κακή τράπεζα» υπό προϋποθέσεις

a 929 Ειδήσεις, Κυβέρνηση
Την ετοιμότητα της κυβέρνησης να εξετάσει προτάσεις και εισηγήσεις σε σχέση με τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων εξέφρασε χθες ο υπουργός οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης. «Μπορώ να εκφράσω ξεκάθαρα τη θέση της Κυβέρνησης ότι είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε και να προωθήσουμε οποιαδήποτε νέα εισήγηση, φτάνει να είναι αξιόπιστη, καλά μελετημένη και να μένει μακριά από ανεύθυνο λαϊκισμό», είπε ο κ. Γεωργιάδης.

a 929 Ειδήσεις, Κυβέρνηση

Ο υπουργός Οικονομικών μιλούσε σε συνέδριο που διοργάνωσε το ΚΕΒΕ, το υπουργείο Οικονομικών και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, με τίτλο «Solving NPLs through innovative solutions».

Σε ερώτηση κατά πόσο η δημιουργία «κακής τράπεζας» αποτελεί επιλογή, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι «βεβαίως και είναι διεθνώς μια επιλογή, είτε μιας λεγόμενης κακής τράπεζας, είτε μιας εταιρείας διαχείρισης, αλλά όπως έχουμε ακούσει τους ξένους εμπειρογνώμονες να τονίζουν, αυτή είναι μια προοπτική, ένα ενδεχόμενο που για να υλοποιηθεί απαιτεί συγκεκριμένες προϋποθέσεις και θα έχει όφελος μόνο κάτω υπό ορισμένες συνθήκες».

Πηγή: Φιλελεύθερος