Αρνήθηκε ενοχή ο Κυριακίδης για τον φόνο της συζύγου του στη Δερύνεια

a 95 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου
a 2479 Ειδήσεις, Νέα Αμμοχώστου

Δεν παραδέχθηκε ενοχή χθες στο Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λάρνακας – Αμμοχώστου, ο Γεώργιος Κυριακίδης 32 ετών, κάτοικος Δερύνειας, για την εκ προμελέτης δολοφονία της συζύγου του Χριστίνας Καλαϊτζίδου, μητέρας τριών παιδιών από την Ελλάδα, στις 16/3/2012 στο διαμέρισμά τους στη Δερύνεια.

Η δημόσια κατήγορος, Μικαέλα Πασιαρδή, κατηγόρησε τον Κυριακίδη για την εκ προμελέτης δολοφονία της Καλαϊτζίδου και για τον εμπρησμό της κατοικίας της. Με 28 μάρτυρες κατηγορίας, ανάμεσα στους οποίους και πέντε ιατροδικαστές από την Ελλάδα. Ως γνωστόν, η ελληνική ιατροδικαστική υπηρεσία ανέτρεψε το πόρισμα της κυπριακής ότι ο θάνατος της άτυχης μητέρας οφειλόταν σε ασφυξία λόγω εισπνοής καπνών από την πυρκαγιά στο διαμέρισμά της. Με αποτέλεσμα να διαταχθεί εκταφή της σορού της στην Ελλάδα και η νεκροτομή να αποδείξει ότι ο θάνατός της οφείλεται σε κτυπήματα.

Όταν ο πρόεδρος του Μον. Κακουργιοδικείου κ. Ν. Σάντης και οι πάρεδροι κ.κ. Α. Δαυίδ και Χρ. Φιλίππου ανέφεραν την ετοιμότητά τους να ξεκινήσει η ακρόαση της υπόθεσης, ο συνήγορος Υπεράσπισης του Κυριακίδη, κ. Ηλίας Χρίστου, ζήτησε χρόνο για να προετοιμάσει την υπεράσπιση του πελάτη του. Υποστήριξε ότι υπάρχουν αντικρουόμενοι ισχυρισμοί μεταξύ των ιατροδικαστών της Κύπρου και της Ελλάδος και θα πρέπει οι διαφορές αυτές να γίνουν κατανοητές στον ίδιο. Υπάρχουν ιατρικοί όροι, τους οποίους δεν μπορεί να αντιληφθεί και ζήτησε μετάκληση ειδικού πραγματογνώμονα, με έξοδα της Δημοκρατίας (εφόσον και ο ίδιος εμφανίζεται με νομική αρωγή). Τότε μόνο θα είναι σε θέση να καθορίσει την πορεία της Υπεράσπισης, όπως σημείωσε.

Συνεχίζοντας, η Υπεράσπιση ανέφερε ότι δεν κατατέθηκε ακόμη η έκθεση της ιατροδικαστού κ. Ελένης Αντωνίου, η οποία διενήργησε την πρώτη νεκροτομή στο Γ.Ν. Λάρνακας ούτε και έχει κατατεθεί η έκθεση των Ελλήνων ιατροδικαστών που πραγματοποίησαν την εκταφή και τη νεκροτομή στη σορό της άτυχης μητέρας. Στο σημείο αυτό, η εκπρόσωπος της κατηγορούσης Αρχής ανέφερε ότι, παρόλο που αρκετά από τα όσα ανέφερε ο συνήγορος Υπεράσπισης δεν αποτελούν μαρτυρικό υλικό της υπόθεσης, εν τούτοις είναι σε θέση να τον εφοδιάσει με ό,τι χρειάζεται, για να ετοιμάσει την υπεράσπισή του.

Στο σημείο αυτό, η διαδικασία διακόπηκε για την Παρασκευή 9 Μαΐου 2014 για να γίνει κατάθεση παραδεκτών γεγονότων της υπόθεσης, να ακουσθούν τα γεγονότα της υπόθεσης και να χαράξει η Υπεράσπιση τη γραμμή της. Ο κατηγορούμενος θα παραμείνει υπό κράτηση.