Ο ΠτΔ ενημέρωσε τον Δήμαρχο Αμμοχώστου για τις εξελίξεις στο Κυπριακό

CEB1 152 Αλέξης Γαλανός, Ειδήσεις, Κυπριακό, Νίκος Αναστασιάδης
CEB1 500 Αλέξης Γαλανός, Ειδήσεις, Κυπριακό, Νίκος Αναστασιάδης

Πλήρους ενημέρωσης για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, τη σημερινή κατάσταση και τις προοπτικές που υπάρχουν έτυχε ο Δήμαρχος Αμμοχώστου, Αλέξης Γαλανός και το δημοτικό συμβούλιο της κατεχόμενης πόλης που συναντήθηκε σήμερα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, ο κ. Γαλανός χαρακτήρισε πραγματιστή τον πρόεδρο Αναστασιάδη όσον αφορά τη σημερινή κατάσταση στο Κυπριακό.

galanos Αλέξης Γαλανός, Ειδήσεις, Κυπριακό, Νίκος Αναστασιάδης

Ο κ. Γαλανός ανέφερε ότι «είχαμε πλήρη κατατόπιση από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, όσον αφορά τις εξελίξεις στο Κυπριακό, τη σημερινή κατάσταση, το αν υπάρχουν οι προοπτικές.

Και βεβαίως, συνέχισε, συζητήσαμε μαζί του το θέμα της Αμμοχώστου, τη σημασία που πρέπει να αποδίδουμε πάντοτε στην προτεραιότητα και ιδιαιτερότητα της Αμμοχώστου και ότι με τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών – αλλά και με τα άλλα ψηφίσματα – είναι η Τουρκία που καταδικάζεται και είναι η Τουρκία που κρατά όμηρο την Αμμόχωστο.

«Ανταλλάξαμε απόψεις και βεβαίως όλοι θα αναμένουμε τις εξελίξεις, διότι θα υπάρξουν εξελίξεις σύντομα, οι οποίες θα είναι απρόβλεπτες. Πάντως εμείς είμαστε ικανοποιημένοι από την ανταλλαγή απόψεων που έγινε και από την κατατόπιση του Προέδρου», ανέφερε ο κ. Γαλανός.

Κληθείς να διευκρινίσει τι εννοεί λέγοντας απρόβλεπτες εξελίξεις, είπε ότι «εννοούμε το τι γίνεται στην Τουρκία, στις εκλογές της Τουρκίας. Αυτές είναι οι απρόβλεπτες εξελίξεις, όπως επίσης και τα θέματα του φυσικού αερίου και πώς θα προχωρήσουν».

Ερωτηθείς αν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήταν αισιόδοξος ή απαισιόδοξος, ο κ. Γαλανός ανέφερε ότι «ο Πρόεδρος φάνηκε πραγματιστής όσον αφορά τη σημερινή κατάσταση», προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος «είναι πραγματιστής».

Πηγή: Φιλελεύθερος